dinsdag 2 juni 2020

Tiener in rolstoel pleegt gewapende overval in Canela, Rio Grande, Brazilië

Jongen houdt winkelbediende onder schot met neppistool geklemd tussen zijn blote voeten


Een 19-jarige mindervalide doofstomme jongen heeft een gewapende overval gepleegd op een diamantzaak in Brazilië. Hij hield in een rolstoel, met een neppistool geklemd tussen zijn blote voeten. de winkelbediende onder schot.

De bewakingscamera’s die het incident maandag 25 mei 2020 namiddag op tape vastlegden, tonen een tragisch beeld van de overval: een tiener in een rolstoel rolt een diamantzaak in Canela, Rio Grande binnen en snuist tien minuten rond.


Een argeloze klant had de jongeman al wat geld toegestopt, in de veronderstelling dat hij aan het bedelen was. De winkelbediende voelde net enige sympathie naar de jongen, toen hij van hem plots een briefje onder de neus geschoven kreeg.

Vervolgens klemde de doofstomme tiener een vuurwapen tussen zijn blote voeten – een plastic speelgoedexemplaar, zo bleek achteraf – en richtte het op de geschrokken bediende. Op het papiertje, later vrijgegeven door de politie, stond te lezen: 'Geef mij alles. Sla geen alarm.'


Volgens lokale media zag een voorbijganger alles gebeuren en belde de politie. Bij aankomst werd de dader, die deels verlamd is door een hersenbeschadiging, gearresteerd en bleek hij ook nog een mes op zak te hebben. Hij werd verhoord in aanwezigheid van een familielid en later weer vrijgelaten. Er loopt een onderzoek naar de mislukte overval.


(SNOOP Suriname/metrotime.be/YouTube/gauchazh/Jornal Cruzeiro/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten