dinsdag 2 juni 2020

Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) weer aanwezig in Anthony Nesty Sporthal

(Bron foto: Twitter/@ptmathura)
'Het OKB heeft wil hiermee aantonen dat het te allen tijde voor het belang van de natie kiest'


De werkzaamheden in de Anthony Nesty Sporthal (ANS) zijn gisteren hervat. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft besloten toch aanwezig te zijn in het nationaal belang. Een deel van de processen-verbaal (pv's) is verder gesorteerd en verwerkt. Ook gisteren bleek dat enkele pv's niet te vinden waren. Gehoopt wordt dat het werk vanavond wordt afgerond. 

OKB-voorzitster Jennifer van Dijk-Silos zegt vandaag, dinsdag 2 juni 2020,  op Starnieuws, dat besloten is terug te keren naar de ANS, ook al zijn de beledigingen doorgegaan. Het hoofdstembureau van Paramaribo heeft zijn verontschuldigingen niet aangeboden voor de valse aantijgingen en de bejegening van de OKB-voorzitter. 'Het OKB heeft wil hiermee aantonen dat het te allen tijde voor het belang van de natie kiest', zegt Van Dijk-Silos.


De OKB-functionaris geeft aan, dat toen de OKB-leden geweerd werden uit ANS zij ook wat emotioneel is geweest.

'Maar, ik ben ook geen robot, ik ben ook een mens. Daarom heb ik één dag afkoeling gevraagd aan eenieder. Het hele OKB is blij dat wij weer op rationeel niveau zijn. Ik heb besloten mijn eigen emotionele gevoelens aan de kant te schuiven en het nationale belang voorop te stellen. Wij zijn bijzonder dankbaar voor de vele adhesiebetuigingen. Dit heeft ons gesterkt en wij gaan onverkort door met ons werk op dezelfde manier, zoals het ons eigen is. Objectief, eerlijk en integer.'

In de ANS zijn preventieve maatregelen getroffen met het oog op de explosieve toename van Covid-19. Een beperkt aantal mensen per politieke partij wordt toegelaten. Zij moeten zich houden aan de 2 meter afstand en moeten mond-neuskappen op hebben. Verder wordt ook de temperatuur gemeten van mensen die binnengaan.

De extra maatregelen die getroffen zijn, waarbij samenscholing van meer dan vijf personen verboden is, geldt niet voor de ANS. Er zijn meer mensen nodig om het proces te kunnen afwerken. Daarvoor is dispensatie verleend. Waarnemers van verschillende politieke partijen hebben besloten de nacht weer door te brengen in de ANS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten