dinsdag 2 juni 2020

Suriname Herald: Vermoedelijk COVID-19-geval in dorp Botopasi

Traditioneel gezag grendelt dorp af 

Besmet persoon zou huisgenoot zijn van districtscommissaris Yvonne Pinas


De website Suriname Herald bericht maandagavond 1 juni 2020, dat in het dorp Botopasi, in het Boven-Surinamegebied langs de Surinamerivier, een vermoedelijk geval van Covid-19 is geconstateerd. Deze persoon is een huisgenoot van districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas van het ressort Boven-Saramacca in het Matawaigebied. 

Ronald Eduard, hoofdkapitein van het dorp, zegt dat het dorp is vergrendeld. 'De mensen hebben een vrees en we hebben daarom alvast voorbereidingen getroffen.'


Hij geeft verder aan, dat de autoriteiten al op de hoogte zijn gesteld van het vermoedelijke geval. De persoon was nog niet opgehaald. De melding is vroeg doorgegeven en het wachten is op de autoriteiten. 'De huisgenoot van de dc heeft familie in het dorp en was op bezoek bij hun', aldus Eduards. De kapitein weet niet met hoeveel personen de vermoedelijke Covid-19-patiënt in contact is gekomen.

De persoon heeft zich afgezonderd en het wachten is op het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) om de persoon op te halen. NCCR-coördinator Jerry Slijngard zegt, dat zijn team al in het veld is, maar niet op de hoogte is van dit geval. Het NCCR-team is volgens hem wel actief in het gebied.

Suriname telt nu 34 actieve Covid-19-gevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten