dinsdag 2 juni 2020

Doekhie (NDP): 'De westgrens is mogelijk een nog grotere bron van gevaar dan de oostgrens'

'Allerlei poepejantjes hebben pasjes, die dingen moeten onmiddellijk worden ingetrokken'

'Enkele tieners aangehouden tijdens avondklok die enkele buitenlandse hoertjes vervoerden en pasjes van NCCR hadden'...


Een recordaantal van 21 nieuwe coronagevallen is gisteren op één dag geregistreerd. Nu zijn er 34 actieve gevallen en in totaal - vanaf 13 maart - 44 besmettingen geregistreerd. Met de recente golf besmettingen, waarvan de bron onbekend is, is er nu sprake van lokale verspreiding. 

'Ondanks dat de grenzen gesloten waren, hebben individuen ons doelbewust, tegen alle regels in, in groot gevaar gebracht. Waarbij wij nu van de dorpen in het oosten, tot in de stad, en het verre binnenland te maken hebben met de gevolgen van deze grove onverantwoordelijkheid. Het voorlopig veldonderzoek wijst uit dat de nieuwe gevallen voornamelijk te herleiden zijn tot het oostelijk deel van ons land', aldus president Desi Bouterse gisteren in zijn toespraak op televisie.

Vertrekkend NDP-Assembleelid Rachied Doekhie zegt vandaag, dinsdag 2 juni 20200 in de Ware Tijd, dat 'al wekenlang gebabbeld' wordt, de autoriteiten zich voornamelijk richten op de oostgrens, terwijl de westgrens mogelijk een nog grotere bron van gevaar is.

Hij merkt op ,dat dagelijks talrijke personen illegaal vanuit Guyana over de rivier worden aangevoerd of er naartoe worden gebracht. 'Per persoon strijken boothouders die deze transporten uitvoeren Srd 250 op. Ook horecagelegenheden storen zich aan God noch gebod, zegt de politicus en maken mensen met avondpasjes van het NCCR (Nationaal Coordinatie Centrum voor Rampenbeheersing) er misbruik van. Allerlei poepejantjes hebben pasjes. Die dingen moeten onmiddellijk worden ingetrokken.'

Doekhie geeft aan, dat onlangs enkele tieners door de politie in Nickerie zijn aangehouden nadat de avondklok was ingegaan. Zij transporteerden enkele buitenlandse hoertjes van Nieuw-Nickerie toen ze staande werden gehouden. Het onderzoek zou hebben uitgewezen dat de jongens pasjes van NCCR hadden. Zij werden door de politie heengezonden.

Volgens de parlementariër zouden tientallen personen over avondpasjes beschikken zonder dat daartoe een grondige reden voor is. Doekhie zegt een aantal van de misstanden al onder de aandacht van minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, te hebben gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten