dinsdag 2 juni 2020

Deuren Santa Barbara Beach & Golf Resort op Curaçao per 1 juni dicht voor een jaar tot anderhalf jaar

Minister Martina wil poging doen tot behoud resort 

'Sluiting is een ongewenste ontwikkeling'


Santa Barbara Beach & Golf Resort - met 350 kamers en suites één van Curaçaos grootste en meest prestigieuze hotels - heeft per 1 juni de deuren gesloten. Voor het personeel is bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) verlof tot massaontslag aangevraagd. Het gaat om 265 werknemers. De contracten met oproepkrachten werden al eerder beëindigd. Dit bericht vandaag, dinsdag 2 juni 2020, het Antilliaans Dagblad.

De sluiting van het luxe hotel is een grote klap voor het Curaçaose toerisme, dat voordat de coronacrisis wereldwijd toesloeg als voornaamste economische sector van het eiland juist bezig was met een opmars en dat momenteel naarstig op zoek is naar wegen om op verantwoorde wijze de draad weer op te pakken. Voor Santa Barbara, dat openging onder de naam Hyatt en daarna werd geëxploiteerd als een Benchmark Hospitality-resort, komt dat echter te laat.


Het resort gaat zelfs voor langere tijd dicht: een jaar tot anderhalf jaar, zo werd gisteren bekendgemaakt. 'Sluiting is een ongewenste ontwikkeling', aldus minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling. 'Het gevolg, namelijk dat mensen hiermee hun baan verliezen, is ook dramatisch', zegt de bewindsman, die volop zijn aandacht hiervoor heeft.

Vandaag heeft Martina een bespreking met de directie: 'We zullen dan ook toch een poging tot behoud doen.'

Voor Santa Barbara zelf lijkt het besluit vast te staan: 'Naast de financiële uitdagingen waarmee het resort sinds de oprichting tien jaar geleden is geconfronteerd, was en zal de financiële impact van Covid-19 op het resort enorm zijn, zónder een duidelijk perspectief over wanneer de gastvrijheidsindustrie weer gaat aantrekken naar acceptabele bezettingsgraden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten