dinsdag 2 juni 2020

Totale lockdown vanaf woensdag 3 juni...

Winkels woensdag tot vijf uur open zodat mensen spullen kunnen kopen...


Er komt vanaf woensdag een totale lockdown. Starnieuws bericht dinsdagavond 2 juni 2020, dat er een spoedvergadering is gehouden door de speciale commissie van De Nationale Assemblee onder leiding van voorzitster Jennifer Geerlings-Simons. 

Het Covid-19 Managementteam heeft de commissie ingelicht over de ernst van de situatie. Om ervoor te zorgen, dat mensen nog noodzakelijk boodschappen kunnen doen, zal er een flexibele opstelling zijn. Winkels zullen ook tot vijf uur open zijn zodat mensen spullen kunnen kopen.

In de Assembleecommissie zitten leden van de coalitie én de oppositie. Sommige partijen hebben hun achterban al meegedeeld, dat vanaf morgen een totale lockdown van kracht zal zijn. In belang van de beheersing van de situatie blijkt de totale lockdown belangrijk te zijn. Voorkomen moet worden dat de besmetting ongecontroleerd doorgaat.

Verwacht wordt dat veel meer mensen nu reeds besmet zijn dan 54 tot nu toe. Op dit moment zijn 44 personen in het ziekenhuis opgenomen, onder wie zeven in de intensive care afdeling.

Het ligt in de bedoeling dat dinsdagavond formele mededelingen zullen worden gedaan.

Om 21.15 uur was het Starnieuws bericht nog niet bevestigd door de bevoegde autoriteiten. Starnieuws gaat ook niet in op wat precies de totale lockdown betekent. Gaat alles dicht, moet iedereen opgesloten thuis blijven en dat wordt de avond van tevoren pas bekend gemaakt?? Het zou er dan alle schijn van hebben, dat de autoriteiten slecht voorbereid zijn op de zo gevreesde explosieve zogenoemde community spreading!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten