dinsdag 8 mei 2018

Verdachten in cocaïne duikboot-zaak blijven in voorarrest

OM ontvangt aanvullende informatie van de politie over de cocaïne duikboot-zaak


Onlangs hebben de rechter-commissaris en het Openbaar Ministerie (OM meer informatie van de politie gekregen over de cocaïne duikboot-zaak, waaruit zou moeten blijken dat de gevangenhouding van de aangehouden verdachten rechtmatig is. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, dinsdag 8 mei 2018.

De autoriteiten vermoeden, dat met de duikboot cocaïne naar het buitenland zou worden gesmokkeld. De verdachten zouden opnieuw zijn verhoord, nadat het verzoek van hun advocaat Raoul Lobo om het voorarrest op te schorten voor de tweede keer was verworpen.

Het Hof van Justitie heeft de advocaat bij dit tweede verzoek niet-ontvankelijk verklaard, omdat hij het niet op tijd had ingediend. De advocaat bestrijdt deze opvatting.

Kort na de aanhouding van de verdachten heeft het OM de verdediging beperkt in het contact met hun cliënten, waardoor zij haar werk niet op een adequate wijze kon doen, vindt Lobo. Zo had hij niet direct inzage in alle onderzoeksdossiers in de zaak, omdat de vervolging ze achterhield.

De verdachten zijn gehoord nadat in het gerechtelijk vooronderzoek nieuwe informatie naar voren is gekomen. Zij zeggen niets af te weten van de semi-duikboot die begin maart werd aangetroffen in Saramacca.

Lobo treedt op voor vier van de verdachten. Hij stelt dat zijn cliënten en hun gezinnen behoorlijk veel schade lijden, omdat zij in de meeste gevallen de kostwinner zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten