dinsdag 8 mei 2018

Boete voor Advent Ziekenhuis Curaçao voor eerste overtreding van aanwijzing van de Inspectie

Kliniek tracht via de rechter onder de ‘last onder dwangsom’ uit te komen


De Inspectie voor de Volksgezondheid verplicht het Advent Ziekenhuis tot het betalen van 20.000 gulden boete voor een eerste overtreding van de aanwijzing van de inspectie. De kliniek probeert via de rechter onder de ‘last onder dwangsom’ uit te komen. Aanstaande maandag wordt de zaak voor de rechter bevochten, aldus vandaag, dinsdag 8 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

Het Advent heeft behalve een Kort Geding ook een bodemprocedure aangespannen, om van de rechter een voorlopige voorziening te kunnen vragen. Directrice van het ziekenhuis, Cenaida Panneflek, doet vooraf geen uitspraken over de zaak.

De last onder dwangsom is op 19 april jongstleden door de Inspectie opgelegd, nadat was gebleken dat internist Nagy Bakir, en met hem het Advent Ziekenhuis, opnieuw in overtreding is. De internist is het niet toegestaan om zelfstandig patiënten te behandelen, sinds hij vorig jaar in opspraak raakte wegens de dood van een patiënt. Dr. Bakir mag van de inspecteur-generaal Jan Huurman uitsluitend onder supervisie van een collega-internist patiënten zien.

Terwijl zijn collega met vakantie was, ging Bakir door met het behandelen van patiënten. Dit leidde op 16 april tot een nieuwe aanwijzing, en drie dagen later tot een aanvullende maatregel, de last onder dwangsom, waarna ook die werd overtreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten