dinsdag 8 mei 2018

Oud-president Colombia Uribe gewaarschuwd voor internationale samenzwering om hem te vermoorden

(Bron foto: Twitter)
Uribe heeft de autoriteiten bedankt voor het melden van het vermeende complot


Voormalig president van Colombia, Alvaro Uribe, beweerde maandag 7 mei 2018, dat hij gewaarschuwd is voor een internationale samenzwering om hem te vermoorden. De voormalige president en huidige senator is de laatste van meerdere prominente politici die beweren het doelwit te zijn van illegale gewapende groepen. 

'Ik werd benaderd door de minister van Binnenlandse Zaken, uit naam van de president van de republiek, hij vroeg me om te spreken met de directeur van de Dirección Nacional de Inteligencia (Nationale Inlichtingendienst). Kolonel Juan Carlos Rico, de directeur van die dienst, gaf me informatie over een mogelijke aanval op mij, waarbij lokale en buitenlandse criminelen betrokken zouden zijn', aldus Uribe.

De conservatieve voormalige president Andres Pastrana, bondgenoot van Uribe, vertelde Blu Radio, dat Cubaanse en Venezolaanse functionarissen betrokken waren bij het vermeende complot.

Pastrana werd berispt door minister van Binnenlandse Zaken Guillermo Gaviria, die tegen de pers zei dat de voormalige president 'informatie gebruikte die de Dirección Nacional de Inteligencia heeft over vermeende aanvallen ... voor politieke doeleinden.'

Uribe heeft de autoriteiten bedankt voor het melden van het vermeende complot. 'Ik moet de regering, haar veiligheidsagentschappen en de strijdkrachten bedanken voor de bescherming die ik ontvang', zei Uribe.

Een Cubaanse staatsburger, die in maart in Bogota werd gearresteerd, zei vorige week tegen W Radio dat hij van plan was om aanvallen uit te voeren tegen de Cubaanse ambassade en de linkse presidentskandidaat Gustavo Petro en de leider van de gedemobiliseerde FARC-guerrillagroep, Rodrigo Londoño.

Na deze claim kondigde de regering aan, dat het de beschermingsmaatregelen van linkse politici zou verhogen. Uribe's loyale presidentskandidaat Ivan Duque en oud-vicepresident German Vargas claimden vorige week ook informatie over vermeende moordpogingen te hebben ontvangen.

Het politieke klimaat in Colombia is gepolariseerd als gevolg van een aanhoudend vredesproces met de voormalige guerrilla's en presidentsverkiezingen later deze maand.

(Suriname Mirror/Colombia Reports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten