dinsdag 8 mei 2018

Personeel Sint Vincentius Ziekenhuis ontvangt alsnog tegemoetkoming

'We krijgen vandaag dat van maart en midden in de maand zullen we van april ontvangen'


Het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis ontvangt vandaag, dinsdag 8 mei 2018, de tegemoetkoming die in maart had moeten worden betaald. Dat heeft algemeen directeur Manodj Hindori gisteren gezegd tegen medewerk(st)ers die bijeen waren gekomen om hun geld op te eisen, aldus de Ware Tijd.

Wegens krappe financiële middelen kon het geld niet eerder uitbetaald worden. 'We krijgen vandaag dat van maart en midden in de maand zullen we van april ontvangen', zegt Harriëtte Melcherts, ondervoorzitster van de vakbond. De tegemoetkoming wordt toegekend in afwachting van het realiseren van het wensenpakket van 2018.

Melcherts stelt dat sommige groepen sinds januari maandelijks Srd 250 extra ontvangen. Dat bedrag bleek toegekend te zijn om hen voor het ziekenhuis te behouden, omdat ze van plan waren te vertrekken. Die toekenning is niet in goede aarde gevallen bij anderen, omdat zij vinden dat ze ook hard werken en zich afvragen waarom zij niet eenzelfde tegemoetkoming krijgen. Toen heeft de directeur besloten om alle anderen elke maand Srd 200 uit te keren, zegt de ondervoorzitster.

Het verschil in hoogte van het bedrag komt, omdat de groepen die al eerder een tegemoetkoming kregen hoger gekwalificeerd zijn. Het gaat om personeel van de apotheek, de intensive care en de operatiekamer. De overige groepen die nu Srd 200 zullen ontvangen zijn onder meer interieurverzorgers en medewerkers van de röntgenafdelingen en het laboratorium.

De medewerk(st)ers hebben de vergadering met de directeur van gisteren aangegrepen om te praten over zaken in het ziekenhuis die aangepakt moeten worden, maar Melcherts wil hierover niet in detail treden.

De directeur heeft de mensen beloofd, dat hij zich sterk maakt om het kledinggeld uit te betalen. Deze maand moet het personeel dat geen witte kleding draagt, de kledingtoelage van Srd 2.350 per persoon krijgen, terwijl de medewerk(st)ers in witte kleren in oktober aan de beurt zijn. Zij moeten Srd 2.450 ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten