dinsdag 8 mei 2018

Spoedoverleg tussen minister van Defensie Benschop en directie ministerie en leiding Nationaal Leger

Benschop verzekert dat vissers binnen een week weer veilig op zee kunnen werken

(Bron foto: NII)
 
Minister van Defensie Ronni Benschop is met de directie van het ministerie van Defensie en de leiding van het Nationaal Leger zondag 6 mei 2018 in een spoedoverleg bijeengekomen, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Tijdens dit overleg heeft de bewindsman instructies gegeven die ertoe moeten leiden de vissersgemeenschap te Commewijne binnen een week weer op zee te krijgen. Het veiligheidsgevoel onder vissers in dit district is aangetast door de brute wijze waarop een groep zeepiraten onlangs een aantal vissersboten heeft overvallen.

Naar aanleiding van deze perikelen heeft de vissersgemeenschap besloten de werkzaamheden op zee voorlopig te staken. Benschop heeft in dit kader een ontmoeting met de vissers gehad, waar de wensen en grieven zijn aangehoord.


Tijdens deze ontmoeting heeft hij aangegeven, dat hij samen met zijn collega-ministers alle middelen zal inzetten om het veiligheidsgevoel bij de vissers op zeer korte termijn te herstellen.

Een verhoogde surveillance en een duidelijke aanwezigheid van het nationaal leger, te land, water en in de lucht behoren tot enkele van de maatregelen in dit verband.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten