dinsdag 8 mei 2018

Kwakoe-grondlegger en oud-directeur Huize Ashiana Dennis Rust (67) overleden

(Bron foto: Stichting Corantijn)
Rust overlijdt na een kortstondig ziekbed in een ziekenhuis


Kwakoe-grondlegger en oud-directeur van Huize Ashiana Dennis Rust is gisterochtend rond half één in een ziekenhuis, na een kortstondig ziekbed, overleden. Rust is 44 jaar getrouwd geweest met Edmé Mijnals, uit welk huwelijk vijf kinderen zijn geboren, van wie de oudste 52 en de jongste veertig jaar is. Daarnaast had het echtpaar een pleegdochter, aldus vandaag, dinsdag 8 mei 2018, de Ware Tijd.

Dochter Farucca: 'Mijn vader was zorgzaam. Hij sprak niet veel, maar wanneer hij dat deed was hij meestal boos.' Ze vertelt dat haar vader het hart op de juiste plek had. 'Hij had een no-nonsense-attitude en ook op de werkplek kon hij strak zijn.'

Osei Jabini, de huidige directeur van Huize Ashiana, zegt dat Rust zich bijzonder heeft ingezet voor de instelling. 'Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de bejaardenzorg en aan Ashiana.' Jabini hoorde over hem tijdens zijn periode als student verpleegkunde. 'Toen ik stage liep heb ik van hem gehoord.'

Anna Strijdhaftig heeft zeventien jaar samengewerkt met Rust, als administratief medewerkster op zijn secretariaat. 'Het was prettig werken met hem. Hij kon soms tegen je schreeuwen als hij boos was, maar bood dan kort daarna zijn verontschuldigingen aan.

Dennis Rust heeft in Nederland in 1975 aan de wieg gestaan van het populaire jaarlijkse Amsterdamse Kwakoe-festival. In 1982 remigreerde hij naar Suriname. Hij trad op 1 mei 1990 in dienst bij Ashiana en ging in augustus 2011 met pensioen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten