maandag 18 december 2017

Personeel Medische Zending Brownsweg legt werk neer

Personeel eist concrete veiligheidsmaatregelen op complex gezondheidscentrum te Brownsweg

Acht inbraken in woningen medewerksters sinds mei 2017


De gezondheidswerksters van de Medische Zendingg te Brownsweg hebben maandag 18 december 2017 het werk neergelegd. Zij hebben de poli verlaten en zich gemeld bij het Coördinatiecentrum in Paramaribo. Zolang concrete veiligheidsmaatregelen op het complex van het gezondheidscentrum te Brownsweg uitblijven, gaan de medewerksters niet naar het werk. Het personeel eist onmiddellijke omrastering van het complex, het voorzien van alle woningen van dievenijzer en voor vooral 's avonds, permanente bewaking. Dit bericht Starnieuws maandagavond.

In de nacht van zondag op maandag werd weer ingebroken in de woning van een personeelslid. In dit geval de woning van de permanente arts, An van Immerseel. De voordeur werd geforceerd. Zij werd wakker door het geluid en sloeg alarm. De arts zegt aan de Medische Zending, dat zij daar niet meer kan slapen, omdat ze bang is dat de dieven terugkeren. Deze inbraak is de achtste op een rij sinds mei 2017. Er is al in vijf woningen van de medewerksters ingebroken. Bij twee van de vorige gevallen is het de inbrekers gelukt tot helemaal in de slaapkamer binnen te dringen en de slachtoffers met de dood te bedreigen.

In een bijeenkomst maandagmorgen met de directie op het Coördinatiecentrum is aan de werknemers de optie voorgehouden om voor de zorg overdag hen te vervoeren van Paramaribo naar Brownsweg. Deze optie is direct van de tafel geveegd. Volgens de gezondheidswerksters is er al lang genoeg door de vingers gekeken. Zij vragen ook de ondersteuning van de dorpsleiding om mee te werken aan een oplossing van dit vraagstuk. Krutu's hebben tot nu toe geen oplossingen gebracht.

Op 18 juli 2017 werd aan de ministers van Volksgezondheid, Justitie en Politie, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Regionale Ontwikkeling, en Openbare Werken, Transport & Communicatie een verzoek gedaan tot ondersteuning bij de criminaliteitsbestrijding. Tot nu toe is er geen oplossing gekomen.

De directie van de Medische Zending heeft de hulp ingeroepen van Nationaal Leger om de dienstverlening van het gezondheidscentrum Brownsweg te herstellen. Ook worden bedrijven opererend in de omgeving en organisaties benaderd voor steun bij de beveiliging van het complex. Spoedgevallen worden voorlopig door het gezondheidscentrum te Klaaskreek opgevangen.

Intussen heeft de bond bij de Medische Zending een ultimatum gesteld over het uitbetalen van salaris, de gratificatie (bonus) en de Twk over 2017. Er is geen zicht op of de betalingen kunnen worden gedaan. Het ultimatum verstrijkt dinsdag. Maandagochtend werd het werk tussen zeven en elf uur neergelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten