maandag 18 december 2017

Twee van terreur verdachte broers blijven ontkennen

'Geen belastende bewijsstukken gevonden tijdens de huiszoeking'

Het is nog niet bekend wanneer de twee voor de rechter moeten verschijnen


De twee van terreur verdachte broers hebben alle beschuldigingen ontkend bij de onderzoeksrechter. De voorgeleiding bij de rechter-commissaris leverde weinig nieuws op in vergelijking met het politieverhoor. Volgens advocaat Raoul Lobo hebben de broers R.A. en N.I. ontkend dat ze betrokken waren bij het voorbereiden van een aanslag op een buitenlandse diplomaat. De aanslag zou volgens het Openbaar Ministerie in Suriname plaatsvinden. 

Lobo zegt vandaag, maandag 18 december 2017, in de Times of Suriname, dat het duo ook de deelname ontkend aan een organisatie, die zich ten doel stelt terroristische aanslagen te plegen.

R.A. en N.I. houden ook voet bij stuk geen banden te hebben met de in het Midden-Oosten actieve ISIS. N.I. heeft zelfs laten weten geen voorstander te zijn van het gedachtengoed van ISIS.

Volgens de verdediging zijn er geen belastende bewijsstukken gevonden tijdens de huiszoeking. Intussen zijn ook getuigen gehoord.

Lobo zegt nog niet te weten wat er staat te gebeuren nadat de verdachten zijn gehoord. Het is dan ook niet bekend wanneer de twee voor de rechter moeten verschijnen. Zoals het er nu naar uitziet zal dat in elk geval pas in het nieuwe jaar gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten