maandag 18 december 2017

Braziliaanse DJ Kaleb Freitas overlijdt na instorten deel podium op 'Atmosfeer Festival' in Esteio bij Porto Alegre

'De snelheid en kracht van de wind bleken te veel voor de capaciteit van metalen constructie boven het podium'


Een DJ is zondag 17 december 2017 gedood en drie mensen raakten gewond nadat een deel van een podium was ingestort tijdens het 'Atmosfeer Festival' voor elektronische muziek in Esteio bij de zuidelijke stad Porto Alegre, Brazilië. DJ Kaleb Freitas, die op dat moment optrad, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, ernstig gewond aan zijn hoofd, maar stierf kort na aankomst.

Er is nu een onderzoek gestart naar de omstandigheden rond de tragedie in de rave-achtige show, die doorging, ondanks ernstige weerswaarschuwingen over zware wind, hagel en stortregens.



Dramatische beelden vangen het moment dat een gigantische metalen constructie neerstortte te midden van een krachtige wind. De slechte weersomstandigheden kregen de schuld van het instorten van het podium.

Vrienden van de overleden 30-jarige DJ, die in Porto Alegre woonde en wiens echte naam Kalleby Freitas da Rosa is, gingen naar Facebook om hulde te brengen aan de muzikant.

Kaka Guimaraes schreef: 'Je was een persoon met veel licht en je glimlach charmeerde veel mensen. Ik heb je dat nog geen drie weken geleden verteld en we zijn ervan verzekerd dat we je altijd zullen herinneren met een enorme glimlach op je gezicht.'

Het incident, dat resulteerde in Kaleb's dood, gebeurde rond twee uur zondagmiddag. De beelden tonen aan dat bezoekers gekleed waren voor de zomer, ondanks de stormachtige wind en de bewolkte luchten - en velen bleken zich niet bewust van de tragedie, toen ze grapten over het podium dat over het geluid van de muziek kwam na het filmen van het dramatische moment.



Rond 5.000 mensen waren aanwezig rond het tijdstip van het ongeluk, wat een stormloop bij het podium veroorzaakte toen feestgangers massaal vluchtten.

Sergio Bandoca, een van de mensen in leiding van het tentoonstellingscentrum waar ht festival plaatsvond, zei: 'Het was waanzin. De omvang van de tragedie had veel erger kunnen zijn. Er vlogen overal dingen rond. Er was paniek.'

Ambtenaren zeiden dat festivalorganisatoren 'Rave Atmosphere' de juiste vergunningen had om het evenement te organiseren en dat al hun papierwerk in orde was.

Een woordvoerder van het bedrijf zei, dat ze onderzoekers zouden helpen om tot op de bodem uit te zoeken wat er gebeurde, en voegde eraan toe: 'We zijn kapot, we hebben een vriend, een kunstenaar, verloren. Onze prioriteit is om de gewonden en hun families te helpen.' 

Lokale civiele verdedigingscoördinator Alexandre Camboa zei: 'De voorspelling voor zondagmiddag was stormachtige wind, hand en stortregens.' Luciano Machado Morais, commandant van de brandweer van Esteio, voegde hieraan toe: 'Het festival vond plaats in een open ruimte en de snelheid en kracht van de wind bleken te veel voor de capaciteit van de metalen constructie boven het podium.'




A post shared by Kaleb Freitas (@kaleb_freitas) on

(Suriname Mirror/Jornal do Tocantins/The Daily Mail/Twitter/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten