maandag 18 december 2017

Diverse Assembleeleden willen meer geld in begroting 2018 voor districten

Op aandringen parlementsleden is het bedrag iets aangepast


Verschillende Assembleeleden hebben afgelopen week tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven dat de bijdrage aan de districten te weinig is om de vele problemen op te lossen. De meeste districten hadden Srd 250.000 op de begroting voor het komende jaar. 

Op aandringen van de volksvertegenwoordigers is het bedrag iets aangepast. Totaal zullen de districten in 2018 Srd 8 miljoen krijgen. In de Nota van Wijziging zijn de bedragen aangepast, aldus Starnieuws vandaag, maandag 18 december 2017.



Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling gaf aan, dat naast de bijdrage in het districtsfonds, ook andere ministeries investeren in de districten. Hij noemde onder andere de departementen van Landbouw, Veeteelt & Visserij, Openbare Werken, Transport en Communicatie en Natuurlijke Hulpbronnen.

Door regionalisatie van het beleid zou beter blijken welke bedragen naar de districten gaan. Alleen al om de Wakaypompen draaiende te houden in Nickerie, wordt Srd 3 miljoen vanuit Regionale Ontwikkeling uitgegeven.

In Paramaribo, Wanica en Nickerie hebben de districtscommissariaten meer mogelijkheden om gelden te innen. Zo heeft de Centrale Markt dit jaar Srd 1 miljoen opgebracht. Door ordening van de markt en betere inning van gelden, is er veel meer geld binnengekomen. Diverse districten moeten de mogelijkheden om meer geld te kunnen generen beter benutten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten