maandag 18 december 2017

Ministerie van Financiën Curaçao lijkt in verlegenheid te zijn gebracht door lek

Medewerker oud-minister Jardim zou onjuist gedeclareerd hebben


Het ministerie van Financiën lijkt in verlegenheid te zijn gebracht doordat interne correspondentie is uitgelekt waaruit zou blijken, dat de naaste voormalige medewerker/adviseur van oud-minister José Jardim, David van ’t Hof, op onvolledige en onjuiste wijze zou hebben gedeclareerd. Ochtendkrant Vigilante bracht vrijdag informatie hierover naar buiten, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 18 december 2017. En noemde daarbij een bedrag van circa 130.000 gulden dat zou ‘ontbreken’ en waar onderzoek naar wordt gedaan. 

Tegenover het Antilliaans Dagblad verklaarde de Vigilante over het bewuste document te beschikken, maar het niet aan andere media beschikbaar te willen stellen of te laten inzien, omdat de Vigilante-redactie voornemens was het in de maandageditie af te drukken.

Gistermiddag echter werd de brief op persoonlijke titel via WhatsApp verspreid door verslaggever Richeron Balentien, die werkzaam is bij Radio Direct. Het blijkt te gaan om een schrijven van 9 februari 2017 van de secretaris-generaal (SG) ad interim destijds, Paul Soethoudt, aan Van ’t Hof. De huidige waarnemend SG is Lisette Melfor; het is niet bekend welke functie Soethoudt momenteel bij Financiën bekleedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten