maandag 18 december 2017

Hoofdverdachte in 395 kilo-cocaïnezaak nog voortvluchtig

Van drie aangehouden verdachten is één inmiddels vrijgelaten


De hoofdverdachte in de 395 kilo-cocaïnezaak van oktober is nog voortvluchtig. Van de drie aangehouden verdachten is één, de persoon die de importvergunning afhandelde, inmiddels vrijgelaten. Over de hoofdverdachte, die nog voortvluchtig is, is niet veel bekend. 

Het Hof van Justitie heeft het verzoek van advocaat Arjan Ramlakhan voor vrijlating van een inklaarder afgewezen. Het Hof bevestigde hiermee een besluit van de rechter-commissaris. De advocaat vermoedt, dat deze beslissing is genomen, omdat zijn cliënt een machtigingsstuk heeft getekend bij de afhandelprocedure van de container waarin de drugs zijn onderschept. De advocaat had na de afwijzing van de rechter-commissaris tot vrijlating bij het Hof van Justitie hoger beroep aangetekend voor zijn cliënt.

Ramlakhan zegt vandaag, maandag 18 december 2017, in de Ware Tijd, dat de inklaarder zich alleen heeft beziggehouden met de afhandeling van de container, zoals hij dat gewend is. De man zou niet weten wat er is gebeurd nadat de container is verplaatst van het havencomplex naar de Zwartenhovenbrugstraat. Ook is het onduidelijk wie stukken valselijk heeft opgemaakt, zegt Ramlakhan.

De politie bevestigde enkele dagen na de onderschepping van de drugs, dat er ook een douaneambtenaar is aangehouden. Hij zou de inklaarder gevraagd hebben om de container af te handelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten