dinsdag 8 mei 2018

Politie schiet vluchtende jonge inbraakverdachte (14) neer... - Zoveelste verdachte op de vlucht neergeschoten

Politie maakt niet bekend of de jeugdige gewapend was met een vuurwapen.....

Volgens de politie werd 'gericht' geschoten..... - Jongen door een of meerdere kogels in borststreek geraakt


De politie Suriname heeft gisterochtend de vluchtende jonge inbraakverdachte R.R. (14), na waarschuwingsschoten van de politie te hebben genegeerd, neergeschoten, zo meldt het Korps Politie Suriname vandaag, dinsdag 8 mei 2018. 

De politie van het ressort Munder kreeg omstreeks drie uur in de ochtend een dievenmelding op een adres in het ressort. Ter plaatse zagen agenten drie figuren wegrennen van de woning, die voorlopig onbewoond is. De eigenaar bevindt zich in het buitenland. De politie zette de achtervolging in.

Ondanks waarschuwingsschoten, sprongen de drie verdachten over schuttingen en renden een aangrenzend bos in. De politie was genoodzaakt gericht te schieten.

Tijdens een zoekactie in het bosschage, bleek R. ter hoogte van de linkerkant van zijn borst geraakt te zijn. Per ambulance werd de jongen afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis van Paramaribo, waar er operatief is ingegrepen. R. is onder politie bewaking opgenomen in de ziekeninrichting.

Hij is een bekende van de politie die de woonomgeving Munder onveilig maakt. Zijn kompanen zijn voor alsnog voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.

Waarom de politie genoodzaakt was gericht te schieten, wordt niet vermeld, ook niet of de neergeschoten jongen gewapend was met een vuurwapen.... Van enige rechtvaardiging om gericht te schieten lijkt geen sprake. Het is niet voor het eerst dat agenten het vuur gericht openen op een vluchtende (ongewapende) verdachte:
- https://suriname-tribune.blogspot.com/2018/03/den-blauwvinger-ongewapende-verdachte.html
- https://suriname-tribune.blogspot.com/2016/01/surinaamse-agenten-schieten-weer-een.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten