dinsdag 13 november 2018

Tsunami door plasticvervuiling van zijn zeeën en rivieren bedreigt Colombia

Greenpeace Colombia: 'De vooruitzichten zijn angstaanjagend'

'Het plastic wist de schoonheid van de kusten'


Colombia heeft te maken met de mogelijkheid van een tsunami vanwege de plasticvervuiling van zijn zeeën en rivieren, zo waarschuwde Greenpeace Colombia maandag 12 november 2018

'De vooruitzichten zijn angstaanjagend, omdat de meest kostbare plekken in het land, zoals mangroven, zeeën en rivieren, worden vervuild door immense hoeveelheden plastic', zei de directrice van Greenpeace Colombia, Silvia Gomez. Ze voegde eraan toe, dat van de 12 miljoen ton vast afval die Colombia genereert elk jaar, slechts 17 procent wordt gerecycled en een hoog percentage van de rest naar de zee gaat.



Bovendien behoren de Amazones, die door een groot deel van Colombia loopt, en de Magdalena, de belangrijkste rivierslagader van het land, zo'n 1.500 kilometer lang, tot de meest vervuilde rivieren van de planeet.



Volgens de specialist, 'moeten we alarm slaan over de echte plastic tsunami die momenteel onder andere de Colombiaanse kusten bedreigt'.

In dit verband voerde ze aan, dat deskundigen maanden geleden de Colombiaanse kusten hebben aangedaan in de Stille en Atlantische Oceaan en hebben bevestigd, dat er bijna een crisis is door plasticvervuiling. 'Het was indrukwekkend wat we hebben gezien, omdat het plastic de schoonheid van de kusten wist', aldus het hoofd van de milieuorganisatie.

Tegen 2050 wordt geschat dat de wereld zal worden getroffen door 12 miljard ton plastic afval in natuurlijke omgevingen.



(Suriname Mirror/Prensa Latina/Greenpeace Colombia/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten