dinsdag 13 november 2018

OM vervolgt man uit Heino voor vermoorden echtgenote in september 2015 tijdens zeilreis in Colombia

63-Jarige Peter P. direct na moord al als verdachte beschouwd door Justitie Colombia en Nederland


Het Openbaar Ministerie (OM) in Oost-Nederland vervolgt de 63-jarige Peter P. uit Heino vanwege de dood van zijn 54-jarige vrouw. Dit bericht de regionale krant De Stentor vandaag, dinsdag 13 november 2018. Zij werd 19 september 2015 dood aangetroffen op een zeilschip voor de kust van Colombia. De man verklaarde, dat hij en zijn echtgenote op het schip zijn overvallen, maar justitie verdenkt hem ervan dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht. 

Het OM heeft recent afspraken gemaakt met de autoriteiten in Colombia over vervolging in Nederland.

Politie en justitie in Colombia en Nederland werken vanaf september 2015 samen aan deze zaak. Een delegatie van de Nederlandse politie is twee keer in Colombia geweest. Ze heeft daar getuigen gehoord en sporenonderzoek gedaan op het schip.  De advocaat van de verdachte is ingelicht over de beslissing van het OM. De verdachte verblijft in Nederland. De eerste rechtszitting heeft waarschijnlijk plaats in de eerste helft van 2019.

De Heinose Durdana werd in september 2015 voor de kust van Colombia dood gevonden op het zeilschip de Lazy Duck, waarmee ze samen met haar man Peter P. de wereld rond zeilde. Haar echtgenoot werd door justitie in zowel Colombia als Nederland direct als verdachte beschouwd.

De voormalige stottertherapeute werd vermoord aan boord van de Lazy Duck, voor de kust van de toeristische Rosario-eilanden ten noorden van Colombia. Volgens haar echtgenoot Peter P. was de Lazy Duck geënterd door gemaskerde mannen die hem bewusteloos sloegen en zijn vrouw vermoordden. De Colombiaanse justitie zette direct vraagtekens bij de verklaring van P. en gaat er van uit. dat hij zijn vrouw zelf doodde na een ruzie.

Uit het Colombiaanse autopsierapport zou blijken dat Durdana met geweld en door verstikking om het leven is gekomen. P. kwam in oktober 2015 samen met het lichaam van Durdana naar Nederland. Na afloop van haar begrafenis keerde hij op advies van zijn advocaat niet terug naar Colombia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten