dinsdag 13 november 2018

Bekende kaseko-zanger Johnny de Miranda op 94-jarige leeftijd overleden

De Miranda is in 2015 onderscheiden tot Commandeur in de Ere-orde van de Gele Ster


Afgelopen weekend is in Suriname de bekende kaseko-zanger Johnny de Miranda op 94-jarige leeftijd overleden. Hij werd volgens familie zondagavond dood aangetroffen in zijn huis schrijft Radio 10 Magic FM maandag 12 november 2018.

Johnny de Miranda werd geboren in 1924. Hij begon al op jonge leeftijd met musiceren. Zijn eerste vioollessen kreeg hij al op 7-jarige leeftijd. Op 16-jarige leeftijd musiceerde hij bij het Suriname Filharmonisch Orkest van Eddy Wessels. Ook bespeelde hij de klarinet, alt- en tenorsax. Tijdens de jaren '40 speelde hij bij 'Piskadera Boys', een band uit Curaçao.

In de vroege jaren '50 ging hij terug naar Suriname op verzoek van het toen populaire orkest 'The Swing Masters'. In die tijd speelde hij ook met 'Bios Surinam Boys', met Eddie Snijders en Carlo Jones.

In 1955 verhuisde hij naar Nederland en voegde zich bij Max Woiski's band en speelde congas, drums, piano en ook als zanger maakte hij zich verdienstelijk. Johnny heeft ook diverse albums opgenomen waarvan één van de populairste is, 'The Sunny Sound Of Surinam' uit '74 met de muzikanten Eugene Bona, Benny Wijngaarde, Stan Lokhin, Rene van der Lande, Carlo Brandon, George Scheermacher, Jampa Wezer, Wim Brands en Borris Zijlstra. Achtergrondkoortje aangevuld met de stem van de muzikanten en Antoon van Ossenbrugge. Het album is geproduceerd door Alberto Gemerts.
In de eerste helft van de jaren '70 boekte hij zijn grootste successen met de albums ‘The Sunny Sound Of Suriname” en ‘Faja Lobie’, beiden geproduceerd door Alberto Gemerts.


Miranda is in 2015 vanwege zijn bijdrage aan de Surinaamse muzikale geschiedenis, onderscheiden tot Commandeur in de Ere-orde van de Gele Ster.

Zijn familie plaatste onderstaand bericht op Facebook:

'De nestor van de Surinaamse muziek is niet meer. Deze muzieklegende die de vorige maand nog 94 jaar werd, heeft tot het laatst waardig en met alle trots zelfstandig gewoond.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten