dinsdag 13 november 2018

Minister Hoefdraad garandeert financiering rehabilitatie AZP via OFID

(Bron foto: NII)
OPEC Fund for International Development bevestigt voortzetting oorspronkelijke financiële ondersteuning


Het OPEC Fund for International Development (OFID) heeft donderdag 8 november in Wenen, Oostenrijk, waar het hoofdkwartier van het OFID is gevestigd, via haar Director General, Abdulhamid Alkhalifa, aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bevestigd, dat de oorspronkelijke financiële ondersteuning aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), na de onderbouwing van Surinaamse zijde, wordt voortgezet. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, maandag 12 november 2018.

Hiervoor was in 2014 het ‘Health Improvement Project’ voor US$ 26.5 miljoen overeengekomen. De bijdrage van de Islamic Development Bank (IsDB) binnen ditzelfde project, dat vanwege de herstart van het ‘Health Sector Support Program’ is komen weg te vallen, neemt OFID nu voor haar rekening. Met deze toezegging is de rehabilitatie van de meest cruciale delen van het AZP gegarandeerd. Het betreft onder andere de rehabilitatie van het beddenhuis, de operatiekamers, de intensive care unit en het bijbehorend medisch apparatuur en meubilair.

De financiering van de rehabilitatie van de RGD-poliklinieken uit dit project wordt onverkort voortgezet. Suriname mag in de toekomst blijven rekenen op de bijdrage van het OFID aan de gezondheidssector. Er is reeds toegezegd, dat bij de opzet van het nieuw AZP ziekenhuis, co-financiering van het OFID met de IsDB zal plaatsvinden.

Daarnaast kijkt het OFID ernaar uit om met haar partners binnen de Arab Coordination Group, ook andere projecten in Suriname te financieren. Hiervoor zal in januari 2019 een overleg van alle genoemde instanties uit de Arabische wereld in Suriname plaatsvinden. De Arab Coordination Group zal naast het OFID en de IsDB vertegenwoordigd worden door afgevaardigden van Kuwait Fund en Abu Dabi Fund.

In de samenwerking met het OFID wordt eveneens aandacht besteed aan de ontwikkeling van de Private Sector en zal binnenkort de ‘Agreement for the Ecouragement and Protection of Investments (AEPI)’ met OFID worden getekend. Bovengenoemde gesprekken vonden plaats in Wenen, Oostenrijk, waar het hoofdkwartier van OFID is gevestigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten