zaterdag 3 februari 2018

Sehos op Curaçao kondigt nieuw onderzoek aan naar werksituatie in operatiekamers

Onderzoek met name gericht op handelen van algemeen chirurg Menno Misset


Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft gisteren een nieuw onderzoek aangekondigd naar de werksituatie in de operatiekamers (OK) van het ziekenhuis, en het handelen van algemeen chirurg Menno Misset in het bijzonder. De chirurg is door de directie van het ziekenhuis met verlof gestuurd. Het gaat niet om een strafmaatregel, aldus directeur Anthon Casperson vandaag, zaterdag 3 februari 2018, in het Antilliaans Dagblad

De vrijstelling van zijn werkzaamheden zou in goed overleg met Misset zijn overeengekomen. Hoe lang de chirurg wegblijft, zal afhangen van de resultaten van het nieuwe onderzoek.

De directie zegt onafhankelijk onderzoek te willen laten uitvoeren door externe specialisten. Dit is gisterochtend voorafgaand aan een persconferentie in het ziekenhuis medegedeeld aan inspecteur-generaal Jan Huurman van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Die heeft volgens Casperson vrede met de beslissing van het ziekenhuis.

De Inspectie voor de Volksgezondheid maakte afgelopen donderdag haar onderzoeksrapport openbaar. Als toezichthouder op de medische zorg op Curaçao heeft de inspectie, na op 18 januari kennis te hebben genomen van het dreigen met werkweigering door het OK-personeel vanwege onmin over algemeen chirurg Menno Misset, spoedberaad met de medische staf van het ziekenhuis en betrokken medische vakgroepen gelast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten