zaterdag 3 februari 2018

Regering Curaçao zet fonds op ter financiering economische projecten

Minister van Financiën wil dat niet mèèr gesneden wordt in de landsbegroting


Er kan niet nog méér gesneden worden in de landsbegroting en de regering wil af van de druk die telkens bestaat om nog meer besparingsmaatregelen te nemen. Daarom heeft het kabinet het plan opgevat een fonds in het leven te roepen waarin een bedrag gespaard wordt van 1 miljard gulden om daarmee economische projecten te financieren. Dat heeft de minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha (MAN), bekendgemaakt, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 2 februari 2018.

'Uiteraard zullen we proberen zo veel mogelijk te bezuinigen en te zorgen dat er meerjarig een evenwichtige begroting is. Dat is ook belangrijk voor een investeerder die vertrouwen moet hebben in het beleid, in de regering, de stabiliteit en de democratie. Maar, de rek is er nu wel uit. Bovendien is na al die jaren van het nemen van maatregelen, gebleken dat dit niet echt heeft bijgedragen aan een grote economische groei', aldus de bewindsman.

Wat betreft het fonds legt Gijsbertha uit, dat er uiteraard eerst een goed plan op tafel moet komen, waarin ook duidelijk wordt dat Curaçao zelf zal bijdragen aan het fonds; maar daarna is het de bedoeling om op regeringsniveau als gelijkwaardige partners binnen het Koninkrijk met het kabinet-Rutte om tafel te zitten om het plan te bespreken en vorm te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten