zaterdag 3 februari 2018

Caprino Alendy trekt zich terug als kandidaat voorzitter BEP

Alendy maakt plaats voor oud-Assembleelid Asabina

'Huidig voorzitter Waterberg biedt geen positieve perspectieven voor de partij'


De Ware Tijd meldt vanmiddag, zaterdag 3 februari 2018, dat Caprino Alendy, die zich ook kandidaat had gesteld voor de bestuursverkiezingen van de BEP, zich heeft teruggetrokken. De verkiezingen vinden vandaag plaats in het BEP-centrum aan de Nieuwweergevondenweg.

Alendy geeft 'het voordeel van de twijfel' aan Ronny Asabina die zich ook kandidaat heeft gesteld. Hij zegt, dat hij pas vandaag erachter is gekomen, dat Asabina formeel meedingt naar deze functie, omdat de algemene ledenvergadering Asabina nu toestemming daartoe heeft gegeven. Alendy wist aanvankelijk niet dat Asabina er serieus voor zou gaan.

'Ik heb met hem gezeten in het bestuur. Ik heb hem meegemaakt als Assembleelid en maak hem nog steeds mee als lid van de Staatsraad. Dus ik kan inschatten wat de waarde van hem is als lid van de BEP.'

Alendy, die de partij ruim 25 jaar heeft geleid, vindt het een noodzaak om zich terug te trekken, omdat hij de ruimte wil bieden aan een jongere persoon als Asabina. Er zijn nu twee kandidaat-voorzitters: Asabina en de huidige voorzitter Celsius Waterberg die weer een gooi doet naar de functie. Alendy blijft bij zijn standpunt, dat Waterberg 'geen positieve perspectieven' biedt voor de partij.

Het Dagblad Suriname schrijft onder andere: 
De BEP zit momenteel samen met de Nationale Democratische Partij (NDP) en de twee overgelopen Pertjajah Luhur (PL) parlementariërs, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, in de coalitie en heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) onder zijn beheer.

Alendy benadrukt dat niemand binnen de partij enig zicht heeft op wat Waterberg, Rudolf Zeeman en RO-minister Edgar Dikan binnen deze coalitiesamenwerking doen, waardoor in dit stadium het ook heel moeilijk is om een evaluatie te maken over het al dan niet voortzetten van voornoemde samenwerking. Volgens hem is de communicatie met het huidig bestuur bijzonder slecht.

'Het kan zijn dat zij bepaalde mensen informeren, maar het grote publiek binnen de BEP wordt zo slecht geïnformeerd, waardoor het beleid van de partij helemaal niet uitgedragen wordt. Ik weet ook niet wat er daar gebeurt', stelt hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten