zaterdag 3 februari 2018

Bus- en boothouders van OBS krijgen voorlopig tariefverhoging van 25 procent

'Raad van Ministers akkoord met 40%, maar kan momenteel niet meer dan 25% toekennen'


Bus- en boothouders van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) kunnen voorlopig een tariefverhoging krijgen van 25 procent wegens de verslechterde financiële situatie. De OBS was eerder met minister Jerry Miranda van Openbare Werken Transport en Communicatie een verhoging van 40 procent overeengekomen. 

'De Raad van Ministers gaat wel akkoord hiermee, maar kan momenteel niet meer dan 25 procent toekennen. De overige 15 procent kan later geleidelijk worden doorgevoerd', zegt OBS-ondervoorzitter Iwan Woon zaterdag 3 februari 2018 in de Ware Tijd.

De verhoging zal met terugwerkende kracht betaald worden vanaf mei 2016, maar wanneer er gestart zal worden met uitbetaling van de achterstand, is niet bekend. De overheid zit voorlopig krap met geld, redeneert Woon.

Vanaf eind februari kan gestart worden met de reguliere betaling. De leden van de OBS moeten nog beslissen of ze de 25 procent accepteren en of ze akkoord gaan met de ingangsdatum. 'Ik heb voeling gehouden en een groep zegt dat ze het eens is met het voorstel, maar weer anderen willen de 40 procent-verhoging.'

Een bushouder die niet bij naam genoemd wil worden zegt, dat de 25 procent niet kostendekkend zal zijn. Hij houdt vast aan spoedige invoering van de 40 procent, 'want zoals het er naar uitziet, zullen we niet op korte termijn de 15 procent krijgen. Misschien kunnen we die zelfs vergeten'. De bushouder verwacht dat zijn collega's uiteindelijk akkoord zullen gaan met de 25procent. 'We zullen die alvast nemen, omdat we het hard nodig hebben om ons hoofd boven water te houden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten