zaterdag 3 februari 2018

Consulting Partners doet aangifte van criminalisring van haar veldmedewerkers

Onbekenden posten foto's medewerkers op Facebook met tekst dat zij criminelen zijn

Medewerkers verrichten werkzaamheden voor de EBS


Consulting Partners, het bedrijf dat belast is met het digitaliseren van de componenten van de Energiebedrijven Suriname (EBS), heeft aangifte gedaan bij de afdeling Cybercrime van de politie. Dit gebeurde nadat foto’s van medewerkers die veldwerk uitvoeren voor het energiebedrijf van de Facebook pagina waren gehaald en rondgestuurd met de mededeling, dat het criminelen betreft die zijn ontvlucht uit Santo Boma. 

'Wij wachten het rapport van de politie af, zodat degene die hierachter zit wordt aangepakt', zegt technisch directeur Sharvin Anandbahadoer van het bedrijf, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 3 februari 2018.


Om de geruchten uit de wereld te helpen zal het bedrijf foto's van de veldwerkers met naam publiceren in de krant. 'Men is doelbewust bezig de jongens te bekladden.'

De anonieme actie op Facebook heeft volgens het directielid geleid tot demotivatie bij de betrokken werknemers wat duidelijk merkbaar is bij de dagelijkse meting van hun prestaties. Die zijn omlaag gegaan. 'Onze veldwerkers zijn gedemotiveerd.'

(Bron: Nationaal Informatie  Instituut )

Het bedrijf moet alle elektrische componenten, namelijk masten, trafo's en huisaansluitingen in kaart brengen. Er wordt bij elke component een GPS-connectie geplaatst. Alle gegevens zullen worden gedigitaliseerd om de dienstverlening te verbeteren.

Anandbahadoer betreurt dat men probeerthet werk te saboteren en zijn bedrijf te schaden. Consulting Partners is in 2017 gestart met dit project, dat in het derde kwartaal van dit jaar moet zijn afgerond. De directeur zegt dat er misschien meer gedaan moest worden om bekendheid te geven aan het project. Op sommige momenten hebben wantrouwige bewoners de politie op de jongens afgestuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten