zaterdag 3 februari 2018

Leiding Canawaima voelt zich gedwarsboomd door de door oud-terminalmanager gewonnen rechtszaak

Rechter heeft beslag laten leggen op de twee rekeningen van het bedrijf

Bedrijf overweegt geld te lenen om salarissen personeel uit te kunnen betalen


'De voortgang van een bedrijf wordt gewoon verstoord omwille van één persoon. Dit vind ik absurd', zegt Marlon Schoonhoven, president-commissaris van de Canawaima Management Company, vandaag, zaterdag 3 februari 2018, in de Ware Tijd.  Deze veerdienst vaart tussen Suriname en Guyana. 

De ex-terminalmanager van het bedrijf, Cynthia Enser, die vorig jaar op non-actief werd gesteld vanwege vermeende financiële malversaties, heeft onlangs met succes via de rechter kunnen afdwingen dat de onderneming geld waar ze nog recht op meent te hebben, aan haar uitkeert. De rechter heeft onmiddellijk beslag laten leggen op de twee rekeningen van het bedrijf, waardoor het geen toegang heeft tot zijn geld. Het gevolg hiervan is dat het personeel niet uitbetaald kan worden.

Schoonhoven betreurt het dat de werknemers 'buiten de schuld van de directie om' op hun geld moeten wachten. 'Wij hebben hen intussen uitgelegd dat wij de uitspraak van de rechter moeten respecteren. Wij hebben voldoende geld, maar helaas hebben wij geen toegang tot onze rekeningen.' Op de ene rekening staat ongeveer 37.000 Amerikaanse dollar en op de andere 'een paar ton' Srd's.

Enser krijgt haar salaris normaal uitbetaald, maar ze zegt niet het rechtmatige bedrag uitgekeerd te krijgen. Zij zou naar verluidt nog 11.000 Amerikaanse dollar tegoed hebben bij het bedrijf, maar de vordering op basis van de uitspraak van de rechter spreekt van 15.000 dollar. Echter, volgens de president-commissaris, heeft Enser 'helemaal niets' tegoed bij het bedrijf. 'Mevrouw Enser heeft zichzelf naar onze mening teveel salaris toegeëigend', zegt hij over de periode toen ze nog actief in functie was.

De Raad van Commissarissen heeft op basis hiervan gemeend om op zijn beurt een Kort Geding aanhangig te maken. De zaak staat voor 6 februari op de rol.

Het bedrijf is intussen samen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie op zoek gegaan naar een manier om de werknemers spoedig uit te betalen. Schoonhoven zegt dat er waarschijnlijk geen andere uitweg is dan om geld te lenen. Hij wil niet te hard van stapel lopen hierover, maar streeft ernaar dat de werknemers maandag al over hun salaris kunnen beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten