dinsdag 10 juli 2018

Wijziging verkeerssituatie kruising Coesewijnestraat-Ephraimzegen en Rust en Werkweg

Verkeerslichten worden aangepast voor vlotte afwikkeling en bevordering van het verkeer


De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) brengt, in samenspraak met het Korps Politie Suriname, een verandering aan in de verkeerssituatie op de kruising Coesewijnestraat-Ephraimzegen en de Rust en Werkweg. Deze verandering gaat zondag 15 juli in om negen uur 's morgens. 

Henk Wip, hoofd van de afdeling verkeer van OWT&C, geeft aan - in het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 10 juli 2018 - dat er diverse evaluatie momenten zijn geweest die er uiteindelijk toe hebben geleid dat de verkeerssituatie wordt veranderd. Gelet op de situatie in de praktijk is het van belang om het verkeer aldaar te optimaliseren.

Dagelijks blijkt dat enkele weggebruikers de signalen van het verkeerslicht negeren en dat er op bepaalde tijden sprake is van filevorming. De verkeerslichten zullen aangepast worden zodat er sprake kan zijn van een vlotte afwikkeling en bevordering van het verkeer.

Voor nu is de situatie als volgt: het verkeer komend vanuit de Coeswijnestraat (Noord) richting Nieuw Weergevondenweg is verplicht links af te slaan. Dat zal vanaf zondag niet meer het geval zijn. Het verkeer mag richting de Nieuw Weergevondenweg gaan en kan er nog steeds linksaf inslaan. Het verkeer dat vanuit de Ephraizmzegenweg komt en niet over de Coesewijnestraat richting Latour mag, zal dat vanaf zondag wel mogen. Ook mag het verkeer dan nog steeds rechtsaf inslaan richting de Coesewijnestraat (Noord).

Gelet op dit project vinden er ook werkzaamheden op de weg plaats. Bij de nieuwe instellingen van het verkeerslicht wordt er een aantal randvoorwaarden gecreëerd. Een van de voorwaarden is, dat er een extra rijstrook geplaatst wordt op de Rust en Werkweg waarbij het fietspad versmald wordt van 2.60 meter naar 1.60 meter. Dit alles wordt gedaan om zoveel mogelijk filevorming te voorkomen en dat het verkeer over de eerdergenoemde wegen vlotter verloopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten