dinsdag 10 juli 2018

Delen Oost-Westverbinding Nickerie-Saramacca gevaarlijk onoverzichtelijk door hoog onkruid

(Bron foto: Beta Debidien/de Ware Tijd)
'We kunnen het niet zelf aanpakken, omdat wij het geld ervoor niet hebben en geen machine met  maaibalk'


Delen van de Oost-Westverbinding van Nickerie tot en met Saramacca zijn onoverzichtelijk door hoog wied (onkruid). Vooral in de bochten op het weggedeelte tussen Wageningen en Burnside is  sprake van een gevaarlijke situatie. Het gras groeit ongeveer een halve meter tot een meter op het wegdek waardoor er sprake is van een wegversmalling. 

'We rijden heel voorzichtig wanneer een tegenligger nadert, omdat we weten dat de situatie onoverzichtelijk is', zegt Ramon Sardjoe vandaag, dinsdag 10 juli 2018, in de Ware Tijd. Hij stelt, dat de situatie met de dag erger wordt en roept de verantwoordelijke instanties op maatregelen te nemen en zo (meer) ongelukken te voorkomen.

Districtscommissaris Remie Tarnadie van Coronie heeft contact met de Wegenautoriteit Suriname. 'We weten dat de aannemers die de afgelopen maanden de bermen hebben onderhouden nog niet uitbetaald zijn', zegt hij en voegt eraan toe, dat hem niet duidelijk is wanneer ze zullen worden uitbetaald. 'Wij hebben vernomen dat het elk ogenblik kan plaatsvinden, maar intussen groeit het gras en de situatie wordt steeds onoverzichtelijker.'

Hij heeft de verantwoordelijke instanties op de hoogte gesteld van de gevaarlijke situatie op de weg. 'We kunnen die niet zelf aanpakken, omdat wij het geld ervoor niet hebben en ook geen machine met een maaibalk.'

Coronie wordt volgens hem aantrekkelijk gemaakt voor het toerisme. Hij verzekert er alles aan te doen om het centrum van Coronie aantrekkelijk te houden, 'maar, bij het probleem op de Oost-Westverbinding zijn wij aan handen en voeten gebonden'.

Hij is ook bezorgd over het wegdek dat met de dag slechter wordt. Hij stelt dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie bezig is met het dichten van de gaten in het wegdek. Voorlopig zal het verkeer op deze manier gebruik moeten maken van de weg in afwachting totdat het gedeelte van de Oost-Westverbinding tussen Jenny in Coronie en Groot Henarpolder in Nickerie wordt geherasfalteerd. Hij heeft vernomen dat het ministerie reeds bezig is met een aannemer en dat het contract spoedig kan worden ondertekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten