dinsdag 10 juli 2018

Minister Hoefdraad bevestigt het vertrek van Hakrinbank-directeur Bousaid

'Heeft niets te maken met welke ontwikkeling dan ook in financiële sector, pensioen is pensioen'


De dienstbetrekking van Jim Bousaid met de Hakrinbank wordt beëindigd. Het besluit daartoe is al genomen en wordt morgen op de vergadering van aandeelhouders geëffectueerd, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 10 juli 2018.

Per brief van 21 mei dit jaar werd de president-commissaris bij de Hakrinbank door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën geïnformeerd dat de dienstbetrekking met Bousaid wordt beëindigd. Hij verwijst daarbij naar een brief van februari 2017 waarin daar al op werd gezinspeeld.

Aan president-commissaris Robbert van Trikt wordt aangegeven, dat de Staat als grootaandeelhouder de beëindiging van het dienstverband onderschrijft. Hem wordt gevraagd de 'uitdiensttreding' van Bousaid en zijn pensionering alsook overdracht van werkzaamheden als algemeen-directeur op een vlotte manier af te wikkelen.

Minister Hoefdraad bevestigt het vertrek van Bousaid. Hij merkt op, dat de vertrekkende directeur al eerder zou moeten zijn teruggetreden, maar zijn dienstbetrekking 'was reeds met twee jaar verlengd'.

De beëindiging van het dienstverband nu 'heeft niets te maken met welke ontwikkeling dan ook in de financiële sector'. Hoefdraad: 'Pensioen is pensioen.'

Voorlopig komt de leiding in handen van de overige directieleden. In augustus vorig jaar maakte de bank bekend, dat over het eerste halfjaar van 2017 een geconsolideerde winst vóór belastingen van Srd 29,2 miljoen was gerealiseerd, een stijging van 17,2 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2016. De toename werd veroorzaakt door de gestegen rentemarge en verdiende provisies, alsook een beheerste kostenontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten