dinsdag 10 juli 2018

President Bouterse bezorgd over de ontstane situatie bij de AdeKUS

Bouterse en minister Ferrier spreken studenten toe

(Bron foto: NII)

President Desi Bouterse en onderwijsminister Lilian Ferrier hebben studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) te kennen gegeven hun bezorgdheid over stagnatie in het onderwijs te delen. 

De president ontving de studenten gisteren, maandag 9 juli 2018, nadat zij op 5 juli een brief naar hem hebben geschreven, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Ferrier heeft aangegeven de zorgpunten van de studenten mee te zullen nemen in het gesprek dat ze vandaag heeft met het bestuur van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU). De actie van de docenten, waarbij geen les wordt gegeven, is de derde week ingegaan. De studenten hebben in hun brief enkele knelpunten en eventuele oplossingsmodellen opgenomen.

De president gaf aan zich heel erg zorgen te maken over de ontstane situatie en dat alle stakeholders samen een bijdrage zullen moeten leveren om te komen tot een oplossing, zodat studenten niet gedupeerd worden. De regering is bereid er alles aan te doen om de colleges zo snel als mogelijk te laten hervatten.

Emanuel Scheek, vertegenwoordiger van de studenten en lid van het universiteitsbestuur, verklaarde dat de studenten willen gaan voor de oplossingen die zij op papier hebben staan en dat het een commitment van alle partijen eist.

Volgens Scheek zou de brief al in 2017 aan de president overhandigd worden. De problemen op de universiteit hebben volgens hem nu een climax bereikt en de studenten willen het risico voorkomen dat hun toekomst in gedrang komt.

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, benadrukte dat de regering en ook het parlement de noodzaak inzien om de enige universiteit in Suriname op het niveau te brengen waar het moet zijn. Volgens Bouva moeten de problemen op de universiteit fundamenteel worden opgelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten