dinsdag 10 juli 2018

Karen Lynn Williams uit Missouri nieuwe ambassadeur van de VS in Suriname

(Bron foto: US State Department)
Williams diende eerder in onder andere Afghanistan, Paraguay en Bosnië-Herzegovina


De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind juni Karen Lynn Williams uit Missouri aangewezen als de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten (VS) in Suriname. Williams is senior adviseur op het Bureau van Politieke-Militaire Zaken van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Een functie die zij sinds 2016 vervult. Dit meldt Starnieuws dinsdagavond 10 juli 2018.

De benoeming moet wel nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse Senaat.

Williams startte haar loopbaan bij de overheid in 1991 op het Amerikaanse Informatiebureau. De carrièrediplomate is lid van de Senior Foreign Service, class of Minister-Counselor. Zij heeft haar land al op zes buitenlandse posten gediend.waaronder Afghanistan, Paraguay en Bosnië-Herzegovina.

In de periode 2008-2010 fungeerde zij als Deputy Chief of Mission in Guyana.

De voorgedragen diplomate is onder meer ook belast geweest met militairen aangelegenheden op het Counterterrorism Bureau en als buitenland-adviseur van de Commandant van de Amerikaanse Special Operations Command. Williams was ook hoofdredacteur van het Springfield Business Journal in Missouri.

Als haar benoeming wordt goedgekeurd volgt zij de huidige VS ambassadeur Edwin Nolan op. Hij dient zijn land sinds 2015 in Suriname en verrtrekt eind derde kwartaal 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten