vrijdag 20 juli 2018

Rachied Doekhie (NDP): ‘Ik ga binnenkort nog meer onthullen over Mathoera'

'Mathoera gedraagt zich als een uitgemolken koe die voor het abattoir staat'

'Dat zij schuldig is aan drugs- en wapenhandel is chicken feed'


'Mathoera gedraagt zich als een uitgemolken koe die voor het abattoir staat. Ik heb nog nooit zo iemand gezien die liegt en feiten verdraait. Dat zij schuldig is aan drugs- en wapenhandel is chicken feed, want ik ga nog meer onthullen in het parlement', zegt NDP-parlementariër Rachied Doekhie donderdag 19 juli 2018 in het Dagblad Suriname.

Doekhie reageert op de tegenreactie van VHP-Assembleelid Krishna Mathoera op de uitspraken van hem vorige week in De Nationale Assemblee (DNA). Doekhie beweerde, dat Mathoera 350 kilo drugs in haar woonkamer heeft gehad in haar periode als commissaris van politie. Eerder typeerde de VHP’er de uitspraken van de NDP’er als klinkklare onzin en verzonnen leugens.

Doekhie vindt juist dat Mathoera de feiten aan het verdraaien is en dreigt binnenkort met nog meer gevoelige informatie over ‘het verleden’ van de ex-politiecommissaris binnenkort in het parlement te onthullen. Wat deze schokkende onthullingen zijn, zal hij vooralsnog niet prijsgeven.

Doekhie zegt, dat hij het in eerste instantie netjes heeft gehouden door geen namen te noemen en in algemene zin te praten. Volgens de NDP’er zei hij dat mensen die het meest in DNA schreeuwen, vergeten zijn dat in hun voorzaal 350 kilo drugs lag opgeslagen en toen de Narcotica Brigade de inval wilde doen, het in opdracht van hogerhand niet mocht. Kort hierna stond Mathoera op en vroeg of het kan dat een lid in De Nationale Assemblee zit en zich schuldig kan hebben gemaakt aan wat Doekhie beweert.

'Ik heb ethiek en moraal in acht genomen om het diplomatek te brengen. Maar, wanneer je op de staart van een hond trapt, dan zal het beest wel lichtjes janken. Ik kreeg het woord om te verduidelijken en heb dus zoals aan mij is gevraagd de naam van het lid Mathoera tot tweemaal toe genoemd', stelt hij. De NDP’er beweert, dat zijn uitlatingen geen leugens zijn, omdat een leidinggevende van de Narcotica Brigade deze zaken samen met zijn manschappen notarieel hebben vastgelegd en ook aan de rechter hebben verklaard.

De NDP'er ontkent dat hogerhand ingegrepen heeft bij de aangifte tegen hem gedaan in 2015. 'Wat? Nooit in mijn leven! Nog nooit heeft de politie naar hier gebeld om op het bureau te verschijnen', zegt de parlementariër. Hij vermoedt dat de wetsdienaren deze zaak in een lade hebben gegooid, omdat ‘zij weten wat zij gedaan heeft’.

‘Mathoera heeft mij voor de rechter gesleept en zij heeft die zaak verloren’, zegt Doekhie over het Kort Geding uit 2015. Na 2½ jaar werd deze zaak doorverwezen naar de bodemrechter, waardoor inhoudelijk geen uitspraak is gedaan door de kortgedingrechter. Doekhie beweert dat de ingediende bewijsstukken de reden zijn dat de rechter een diepgaand onderzoek in deze kwestie wenst. 'Anders zou zij die zaak winnen. Ik heb de zaak tijdens de begrotingsbehandeling aan de regering overgelaten en de minister van Justitie en Politie gevraagd om het te entameren bij de procureur-generaal.'

‘Een crimineel moet je sturen bij criminelen.’ Zo typeert hij de beslissing van president Desi Bouterse om Mathoera vanaf 2010 tot 2015 aan te wijzen als ‘national representative’ van Suriname bij de Inter-American Drug Abuse Control Commission (Cicad). Volgens de NDP’er had het staatshoofd hem toen al op de hoogte gesteld dat hij niet een integer persoon kon sturen naar zo'n organisatie. 'Het is een organisatie vol criminelen. Dan moet je wel zo iemand sturen', aldus de NDP’er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten