vrijdag 20 juli 2018

'Huidige vliegveiligheid op een internationaal acceptabel niveau'

(Bron foto: NII)
Luchtvaartdienst heeft vliegveiligheid verhoogd door te investeren in nieuwe apparatuur


Volgens Faizel Baarn, directeur Luchtvaartdienst Suriname, is de huidige vliegveiligheid op een internationaal acceptabel niveau. Het landen en opstijgen van vliegtuigen op Surinaamse luchthavens zijn daar goede indicatoren van, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, vrijdag 20 juli 2018.

Desondanks heeft de Luchtvaartdienst het niveau van vliegveiligheid verhoogd door te investeren in nieuwe apparatuur, zowel hard- als software. Het Automated Message Handling System (AMHS) is vervangen met een nieuw systeem en is vrijdag 13 juli officieel in gebruik genomen.

Het AMHS-systeem is een systeem dat alleen gebruikt wordt binnen de luchtvaart internationaal en is verantwoordelijk voor het ontvangen en versturen van berichten zoals onder andere vliegplannen en weerberichten. Deze informatie is zeer belangrijk binnen de luchtvaart.

Verder is er een volledig nieuw Instrument Landing System (ILS) aangeschaft. Dit systeem zorgt ervoor, dat de piloten de luchthaven kunnen vinden en bij slecht zicht een veilige landing kunnen maken.

Het traject van vervangen van apparatuur en opleiden van medewerkers is in 2015 gestart. Uitzonderlijk is dat de Luchtvaartdienst haar eigen personeel heeft laten opleiden door het bedrijf om de installatie en maintenance van alle genoemde apparatuur te doen. Uniek hierbij is, dat voor de gehele regio Suriname de enige vrouwelijke technicus heeft die op dit niveau voor dit systeem is opgeleid. Dit alles werkt kostenbesparend voor de overheid, omdat er niet meer geïnvesteerd hoeft te worden in buitenlandse consultants.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten