donderdag 30 juli 2020

Britse Tullow Oil gaat begin 2021 boren in de Goliathberg-Voltzberg Noord-prospectie in blok 47

'Binnenkort wordt naar verwachting een booreiland gecontracteerd'



Het Britse Tullow Oil gaat begin volgend jaar boringen verrichten in de Goliathberg-Voltzberg Noord-prospectie in blok 47 van het diepzeegebied van Suriname. Aanvankelijk had het bedrijf aangekondigd in het vierde kwartaal van dit jaar te beginnen met boringen. 

'In Suriname is het boren van de Goliathberg-Voltzberg Noord-prospectie in blok 47 gepland voor het eerste kwartaal van 2021', aldus het bedrijf gisteren in zijn financiële halfjaarlijkse verslag over handels- en operationele ontwikkelingen, zo meldt Starnieuws vandaag, donderdag 30 juli 2020. 'Er wordt verwacht dat binnenkort een booreiland wordt gecontracteerd voor dit doel.'

Blok 47 ligt ongeveer 260 kilometer uit de kust van Suriname. De prospectie ligt in 1.900 meter diep water. Tullow Oil zei, dat de impact van Covid-19 veilig is beheerd in het hele bedrijf 'zonder impact op onze geëxploiteerde productie'.

Tullow gaat door met het onderzoeken van opties in het naburige Guyana waar het in 2019 een exploratiecampagne met drie boorputten voltooide. Het bedrijf boorde de Jethro-1- en Joe-1-putten in de Orinduik-concessie en de Carapa-1-put in de Repsol Kanuku-concessie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten