donderdag 30 juli 2020

Sham Binda (VHP): 'Het schijnt dat Ameerali zich nog steeds voorzitter waant van KKF'

'KKF heeft schoonmaakbeurt nodig en dient heldere financiële verslagen te presenteren'


Onlangs heeft Saskia Walden, minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EO&TI), een kennismakingsbijeenkomst gehouden met het KKF-bestuur (Kamer van Koophandel en Fabrieken). Zoals bij alle activiteiten van KKF was de adviseur van de KKF, Robert Ameerali, ook aanwezig bij dit onderhoud. VHP- parlementariër Sham Binda plaatst hier zijn vraagtekens bij.

In het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 30 juli 2020, accentueert hij dat de positie van Ameerali één is wat een storm van kritiek heeft opgeleverd. 'Het schijnt dat Ameerali zich nog steeds de voorzitter waant van KKF.'

Binda wijst erop, dat zich binnen de KKF zaken hebben voorgedaan die niet conform de wet zijn, zoals het toelaten van Ameerali op de geheime bestuursvergaderingen, en het oprichten van allerlei stichtingen zonder duidelijkheid te verschaffen. 'KKF heeft een schoonmaakbeurt nodig en dient heldere financiële verslagen te presenteren. Wat is overigens de plaats van KKF in al die stichtingen?'

Binda heeft eerder gesteld, dat de KKF verworden is tot een vriendenclub, en zich bezighoudt met een politiek steekspel terwijl het op neutrale basis zou moeten opereren.

Anil Padarath, voorzitter van ee KKF, zegt dat het geen afwijking is om een adviseur mee te nemen naar belangrijke gesprekken. 'In alle organisaties gebeurt dit, niet alleen bij KKF. Wettelijk is er een bepaling dat KKF een adviseur mag hebben. En overal mag de adviseur mee.' Padarath is van mening, dat het voor nu belangrijker is om na te gaan hoe de wisselkoersen te droppen en de economie te herstellen.

Hij is tevreden met de opstelling van minister Walden om alle stakeholders aan te horen om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken. 'En dat is wat we nodig hebben om vooruit te kunnen gaan, in plaats van ons bezig te houden met djoegoe djoegoe over waar Ameerali wel of niet aanwezig is', aldus Padarath.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten