donderdag 30 juli 2020

Weg afslag Matta tot afslag Bigi Poika afgesloten voor vrachtvervoer boven 4-ton

Matta, Pikin Saron, Bigi Poika, Tibiti, Kwakoegron en Witagron kunnen geïsoleerd raken


Vanwege herstelwerkzaamheden van de weg afslag Matta tot afslag Bigi Poika, kan voorlopig geen vrachtverkeer worden toegelaten van en naar West-Suriname. Districtscommissaris Armand Jurel heeft besloten dit weggedeelte voorlopig af te sluiten voor alle vrachtvervoer boven 4-ton. Het ministerie van Openbare Werken is woensdag 29 juli 2020 gestart met herstelwerkzaamheden, aldus het Commissariaat Para. 

De dorpen Matta, Pikin Saron, Bigi Poika, Tibiti, Kwakoegron en Witagron kunnen geïsoleerd raken als de conditie van de weg verslechterd en de weg onbegaanbaar wordt.

Ondernemers in de hout-, goud- en grindsector maken dagelijks gebruik van deze belangrijke weg, maar het belang van de dorpsgemeenschappen telt even zwaar.

Het gedeelte van de wegstrekking afslag Matta tot Kwakoegron wordt ter stabilisering geëgaliseerd en geprofileerd met een roadgrader. Op diverse locaties worden watersleuven gegraven door een minigraver. Van Pikin Saron tot afslag Bigi Poika worden alle kuilen verdicht met basecourse en vervolgens geëgaliseerd en geprofileerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten