donderdag 30 juli 2020

Kas di Kultura, Curaçao, blijft bestaan, maar wordt gereorganiseerd tot organisatie met code corporate governance

Reorganisatie van 31 naar 13 man personeel 

'Het is niet eerlijk en niet acceptabel om slecht beleid van directeuren en commissarissen, af te wenden op de medewerkers en hen naar huis te sturen'


Volgens Lizette Sambo-Velder, sectordirectrice Cultuur en Sport, gaat Stichting Kas di Kultura (KdK) niet dicht. Dit schrijft vandaag, donderdag 30 juli 2020, het Antilliaans Dagblad.

'De organisatie blijft bestaan, maar wordt wel gereorganiseerd tot een organisatie die voldoet aan de code corporate governance. Het‘Nationale Instituut voor Cultuur’ (Instituto Nashonal di Kultura) zal met dertien functies gaan werken en we zullen, op voorstel van de medewerkers zelf, het overschot aan medewerkers laten afvloeien. In totaal werken er nu 31 mensen en alle subsidiegelden gaan op aan salarissen zonder dat er nog iets gedaan wordt aan alle projecten die wij volgens de culturele agenda willen uitvoeren', aldus de sectordirectrice in het programma dat deze week door de overheid is uitgezonden en specifiek ging over het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).

In een door de medewerkers zelf opgesteld rapport, waarin inzichtelijk wordt gemaakt hoe het zo ver heeft kunnen komen dat KdK verlies draait, wordt uiteindelijk geconcludeerd:

'Het is niet verantwoordelijk, noch eerlijk en acceptabel om slecht beleid uitgevoerd door de directeuren en commissarissen, zonder dat er corrigerend is opgetreden door het ministerie, af te wenden op de medewerkers en hen naar huis te sturen. Het is onvoorstelbaar dat er een nieuw instituut wordt opgericht om zo het slechte beleid met publieke fondsen en grove nalatigheid voor wat betreft ‘good corporate governance’ te bedekken', aldus de medewerkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten