donderdag 30 juli 2020

Communicatie Dienst Suriname (CDS) vervangt Nationaal Informatie Instituut (NII)

Regering streeft naar interactieve communicatie met de burger


Het Kabinet van de President heeft besloten het Nationaal Informatie Instituut (NII) te vervangen door de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Voor deze verandering is gekozen op basis van vernieuwde inzichten. De overheid wil overstappen van informatievoorziening naar interactieve communicatie met de burger. Deze manier van informatie-uitwisseling sluit naadloos aan bij de hedendaagse manier van communiceren, aldus deze nieuwe dienst. 

De Communicatie Dienst Suriname zal gebruik maken van alle ten dienste staande mediakanalen, om ervoor te zorgen dat elke Surinaamse burger bereikt kan worden. Gelet op de huidige technologische ontwikkelingen is het noodzakelijk mee te gaan met de trend op dit gebied. ICT heeft immers een niet te miskennen plek in elke samenleving, wordt er aangegeven.

Tijdens de inauguratie van president Chandrikapersad Santokhi is het nieuwe logo van de dienst gepresenteerd. In dit logo is het silhouet van de Surinaamse kaart, te zien, met daarin de diverse kleuren die alle bevolkingsgroepen weergeven. Dit is het eenheidssymbool. De CDS zal hierin voorgaan, aldus een persbericht van het CDS dinsdag 28 juli 2020.

Het NII, dat in maart 2017 is opgericht, had de overheidsinformatie gecentraliseerd. De overheidsinformatie werd niet meer via de ministeries verspreid, maar via het NII, waar Clifton Limburg de scepter zwaaide De Nationale Voorlichtingsdienst die jarenlang bestond was opgegaan in het NII.

De nieuwe regering wil zich blijkbaar niet identificeren met het beleid en de naam van dit vermeend instituut. Er is niet alleen een naamsverandering aangekondigd, maar ook inhoudelijk zullen er veranderingen worden aangebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten