donderdag 30 juli 2020

De West: 'Hoefdraad kreeg assistentie bij vlucht naar Guyana van ex-NDP-Assembleelid Doekhie'


In opspraak geraakte oud-bewindsman zou verblijven bij een neef van Doekhie

Hoefdraad is herkend in Berbice, Skeldon


Oud-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad vertoeft momenteel in Guyana, dat is volgens De West van woensdagavond 29 juli 2020 komen vast te staan. Hoefdraad verblijft daar bij niemand minder dan een neef van het ex-NDP-Assembleelid Rachied Doekhie.

De West beweert uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen, dat Doekhie de oud-bewindsman op Financiën zeer verdienstelijk is geweest om zijn vlucht naar Guyana mogelijk te maken.

Doekhie zou zelfs zeer intensief contact onderhouden met Hoefdraad op zijn zogenaamde onderduikadres in het buurland.

Recentelijk werd gesuggereerd, dat Hoefdraad naar de VS was vertrokken. Dit bericht klopt niet, want volgens De West is het inreisvisum van Hoefdraad door de Amerikaanse immigratieautoriteiten ingetrokken.

'In de afgelopen dagen heeft Doekhie verklaringen afgelegd tegenover delen van de media met betrekking tot de huidige verblijfplaats van oud-minister Hoefdraad die een afleidend karakter indiceerden. Nu is het meer dan duidelijk, waar Hoefdraad zich bevindt', aldus De West.

Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat indien De Nationale Assemblee het verzoek van de procureur-generaal inwilligt en Hoefdraad in staat van beschuldiging stelt, er vanwege Justitie een verzoek tot aanhouding en uitlevering bij de internationale politieorganisatie Interpol zal worden gedeponeerd.

Er zijn volgens Starnieuws vandaag, donderdag 60 juli 20200 in Suriname én Guyana bronnen die bevestigen, dat Hoefdraad van Financiën zich in het buurland bevindt. Informeel wordt er informatie uitgewisseld. Hoewel de grenzen gesloten zijn, kon Hoefdraad het land uitgaan. Voor het laatst is hij in Suriname gezien te Leonsberg.

Kaieteur News in Guyana heeft aldus Starnieuws, kunnen achterhalen, dat Hoefdraad in Guyana is. Hij is herkend in Berbice, Skeldon. Hij zou in gezelschap zijn van enkele mannen die Nederlands spreken. Zij zouden in een zaak drank hebben gekocht. De krant baseert zich op ooggetuigen die hem gezien hebben. In Berbice wonen veel Guyanezen die regelmatig naar Suriname komen. Er is een uitreisverbod tegen Hoefdraad uitgevaardigd door het Openbaar Ministerie.

De naam van Doekhie wordt in verband gebracht met de verdwijning van de ex-bewindsman. Hij zegt nu op Starnieuws, dat het pure verzinsels zijn. Hij beweert niks met deze zaak te maken te hebben. 'Als de mensen zoveel weten, waarom gaan ze hem dan niet halen. Alleen maar kolder wordt er gezegd.'

Overigens, dit bericht de Guyanese nieuwswebsite Kaieteur News Online woensdag:

https://www.kaieteurnewsonline.com/2020/07/29/no-signs-yet-of-surinames-ex-finance-minister/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten