maandag 1 juni 2020

Repatriëringsvlucht vanuit Nederland naar Curaçao zaterdag 6 juni

Niemand wordt zonder vooraf van de overheid verkregen toestemming toegelaten tot Curaçao


Op zaterdag 6 juni vindt weer een repatriëringsvlucht vanuit Nederland naar Curaçao plaats. Dat maakt het Kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao op zijn Facebookpagina bekend, aldus vandaag, maandag 1 juni 2020, het Antilliaans Dagblad.


Gestrande Curaçaose ingezetenen die vanuit Nederland op deze vlucht mee willen, kunnen tot uiterlijk dinsdag 2 juni, 07.00 uur Curaçaose tijd of 13.00 uur Nederlandse tijd een ticket boeken op de website van KLM.

Door het coronavirus en de maatregelen die daarop zijn genomen door overheden wereldwijd, zijn Curaçaoënaars in Nederland, maar ook andere landen gestrand. Vliegverkeer van en naar Europa is maar beperkt mogelijk en ook het vliegverkeer naar Curaçao is vanwege een inreisverbod beperkt. Niemand wordt zonder vooraf van de overheid verkregen toestemming toegelaten tot Curaçao.

De regering van Curaçao heeft besloten dat gestrande Curaçaose ingezetenen op 6 juni 2020 vanaf Schiphol terug naar huis kunnen vliegen. Onder gestrande Curaçaose ingezetene wordt verstaan personen die ingeschreven zijn in de Basisadministratie van de Curaçaose Burgerlijke Stand (Kranshi) en beschikken over een retourticket met vertrek- en eindbestemming Curaçao. Gestrande Curaçaose reizigers zal toestemming worden verleend om Curaçao in te reizen, zo stelt het Kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao.

Wie niet aan deze criteria voldoet, dient toestemming te vragen aan het reisverificatieteam van de overheid. Dit verzoek kan worden gemaild naar reisverificatie.cur@gobiernu.cwGestrande Curaçaose ingezetenen die op de vlucht naar Curaçao meewillen en een ticket hebben geboekt, moeten de bevestiging hiervan mailen naar info-terugreis@gobiernu.cwmet als onderwerp ‘Vlucht Nederland naar Curaçao’.  

In deze mail moeten de volgende gegevens voor elke persoon in de groep of familie waarmee wordt gereisd worden aangegeven: 
een kopie van de pagina met persoonsgegevens in het paspoort;
een kopie van het oorspronkelijke retourticket Curaçao - Nederland - Curaçao; telefoonnummer en e-mail waarop de persoon te bereiken is;
eventuele medische informatie die relevant is voor de vlucht en quarantaine daarna;
indien de ingezetene niet beschikt over een Nederlands paspoort of sédula, moet dit expliciet in de mail worden vermeld, met de reden waarom de persoon naar Curaçao wil reizen;
en een scan/screenshot van het ticket van KLM van 6 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten