maandag 1 juni 2020

OAS-waarnemersmissie: 'Hoogste tijd verkiezingen zo snel en transparant mogelijk af te ronden'

(Bron foto:OAS)
Waarnemers blijven voorlopig voor post-electorale fase verkiezingsproces


De OAS-waarnemersmissie in Suriname zegt, dat het nu tijd is om de verkiezingen zo snel en transparant mogelijk af te ronden, rekening houdend met de noodzakelijke maatregelen voor Covid-19-preventie. 

De OAS zegt in een onderstaande verklaring, dat haar waarnemers gisteren bij het hoofdstembureau voor Paramaribo waren en werden geconfronteerd met het feit dat de activiteiten voor de dag worden opgeschort, aldus Starnieuws vandaag, maandag 1 juni 2020.


Het is nu een week na de verkiezingen die gehouden zijn op 25 mei, zegt de OAS. De hoogste tijd om het proces zo snel en transparant mogelijk af te ronden. De missie zegt, dat geen enkele politieke partij een twee derde meerderheid heeft behaald.

Zij merkt op, dat de electorale hervormingen die vóór de verkiezingen zijn doorgevoerd, hebben voorkomen dat politieke partijen pre-electorale coalities hebben gevormd, zoals traditioneel het geval is in het politieke landschap van Suriname.De missie stelt, dat op vrijdag de onofficiële voorlopige telling van de stemmen op 99,4% stond en dat deze sindsdien op dat punt is gebleven. Ondanks enkele onderbrekingen en een traag tempo, heeft de missie soms bij het consolideren van deze resultaten geen veranderingen in trends of ernstige onregelmatigheden waargenomen die de resultaten van het proces aanzienlijk zouden kunnen beïnvloeden.

De OAS-waarnemersmissie erkent de vreedzaamheid en kalmte die de burgers van Suriname in deze fase hebben getoond. Zij prijst de onvermoeibare inspanningen van de verkiezingswerkers die bij de verschillende fasen van het proces zijn betrokken.

Voorlopig blijft de missie in het land voor de post-electorale fase van het verkiezingsproces.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten