maandag 1 juni 2020

Aantal Covid-19 besmette personen met 6 gestegen naar 29 - Onder nieuwe gevallen kopstukken leger

De actieve gevallen stijgen van 13 naar 19 waaronder kinderen

Media melden verschillende cijfers - wie moet je geloven?


Starnieuws bericht vanmiddag, maandag 1 juni 2020, dat nog eens zes personen zijn besmet geraakt met Covid-19. Onder hen zouden zich kinderen bevinden. Het aantal besmette personen is gestegen naar 29. De actieve gevallen springen van 13 naar 19. 

Onder de besmette personen zijn ook kopstukken uit het Nationaal Leger. Binnen de kazerne heerst er vrees, omdat veel militairen rond de verkiezingen in het veld waren.

De Ware Tijd schrijft, dat het gaat om luitenant-kolonel Tony Haps, commandant van de Landmacht van het Nationaal Leger. Vernomen wordt dat al zijn naaste medewerkers in het leger en collega's in de legerleiding met wie hij de afgelopen dagen in nauw contact is geweest in quarantaine zijn geplaatst. Intussen is van meerdere personen een test afgenomen en worden de resultaten afgewacht.

Ook meldt de Ware Tijd, dat er 5 nieuwe bevestigde gevallen zijn en het aantal actieve gevallen geklommen naar 18....

Van verschillende personen zijn testen afgenomen; het resultaat zal later op de dag bekend zal zijn. Er is sprake van community spreading. De bron van besmetting is niet meer te achterhalen.

President Desi Bouterse zal vandaag verscherpte maatregelen aankondigen. Er is hierover vergaderd met het Covid-19 Managementteam en diverse betrokkenen. De officiƫle Covid-website is nog niet aangepast, terwijl het sinds gisteravond laat bekend is dat er zes nieuwe positieve gevallen erbij zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten