maandag 1 juni 2020

Bonaire is klaar voor ‘1,5-metervakantie’...

(Bron foto: Facebook)
'De sector heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten'


Bonaire is er volgens gedeputeerde Elvis Tjin-Asjoe klaar voor om, zodra het internationaal toerisme weer op gang komt, bezoekers een veilige vakantie te bieden tijdens een ‘1,5-metervakantie’, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 1 juni 2020.

'De sector heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Veel hotels, restaurants en duikscholen, maar ook autoverhuurders en winkels, hebben de afwezigheid van toeristen benut om een kwaliteitsslag te maken. Er is geïnvesteerd in groot onderhoud en upgrading', aldus de gedeputeerde van Economische Ontwikkeling in een artikel in de zomereditie van Bon Bini Bonaire (BBB).

De economie is, op de export van zout na, vrijwel volledig afhankelijk van het toerisme en dat kwam in de loop van maart van de ene op de andere dag tot stilstand. Hotels, restaurants, autoverhuurders, duikscholen, souvenirwinkels, taxichauffeurs en gidsen zagen hun inkomen naar nul dalen.

Van alle sectoren wordt die van het internationaal toerisme niet alleen het zwaarst getroffen door de corona-maatregelen, maar zal deze, zo waarschuwen experts, er ook het langst over doen om te herstellen.

Om het toerisme langzaam weer op gang te kunnen brengen, zijn er volgens Tjin-Asjoe protocollen gemaakt voor aanpassingen aan de inrichting van de accommodaties om gasten straks voldoende ruimte te bieden, ook zijn er extra hygiënische voorzorgsmaatregelen genomen. Bonaire heeft volgens hem een groot voordeel ten opzichte van massabestemmingen, je zit nooit hutjemutje omdat je altijd buiten kunt verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten