dinsdag 18 december 2018

Sinds maart te ontvangen TV Binnenland op Kanaal 8.6 trekt veel kijkers

Omroep focust zich vooral op achtergestelde groepen, met name in het binnenland


'Het is ongekend hoeveel positieve reacties we dagelijks krijgen vanuit het publiek', zegt Francois Abioni, directeur van TV Binnenland. Het station, met als hoofdvestiging Marowijne, is in maart opgericht op initiatief van een vrouwenorganisatie in Marowijne en richt zich vooral op achtergestelde groepen, voornamelijk in het binnenland. 

'Wij willen hen via voorlichting vooral bewustmaken over onderwerpen zoals seksualiteit, gezinsplanning en zwangerschap en we willen hen ook mee laten gaan met ontwikkelingen op ander gebied', zegt Abioni in de Ware Tijd van dinsdag 18 december 2018. Op basis van de reacties vanuit de samenleving en de vele telefoontjes van adverteerders is hij ervan overtuigd, dat het doel, voorlichting en bewustmaking van de gemeenschappen, langzaam wordt bereikt.

Het station heeft voor 80 procent eigen producties waaronder voorlichtingsprogramma's.

Hij is ingenomen met de bekendheid die het mediabedrijf in nog geen jaar tijd heeft weten te verwerven. 'Ik word regelmatig gebeld door moeders die vertellen dat ze hun kinderen niet kunnen afhouden van de televisie. Dit had ik in zo'n korte tijd niet verwacht.' Officiële cijfers over de kijkdichtheid heeft hij niet, maar hij stelt aan de hand van telefoontjes en reacties vanuit het publiek dat het station 'heel goed' wordt bekeken. Hij maakt die schatting ook aan de hand van de reacties van organisatoren van evenementen die via het station bekendheid geven aan hun activiteit.

De uitzending via kanaal 8.6 is tot in Frans-Guyana te zien. Om de dorpen in het binnenland die voor elektriciteit afhankelijk zijn van stroomgeneratoren tegemoet te komen, heeft het televisiestation de uitzendtijden daar aangepast.

Volgens Abioni mag de bekendheid die het medium verwerft, niet worden onderschat. Hij stelt dat dit positief zal werken op de ontwikkeling van achtergestelde groepen. Vanwege de toenemende bekendheid heeft het station plannen om binnenkort ook vanuit Wanica te opereren. Er wordt nu vanuit Marowijne en Paramaribo (Letitia Vriesdelaan) uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten