dinsdag 18 december 2018

De zes Chinese hektrawlers krijgen geen visvergunning

De grote varende visfabrieken moeten de Surinaamse wateren verlaten


Zoals minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij had voorspeld, zijn de vier Chinese trawlers nagenoeg identiek aan de twee fabrieksschepen die eerder zijn geïnspecteerd. Starnieuws bericht vandaag, dinsdag 18 december 2018, te hebben vernomen, dat alle zes hektrawlers nu geïnspecteerd zijn. 

Op basis van het rapport van de inspecteurs zal minister Soerdjan geen vergunning verstrekken aan Ros National Fishery NV. De vaartuigen beantwoorden niet aan de wettelijke voorwaarden.

De minister had diverse malen aangegeven, dat hij de vaartuigen zou toetsen aan de wettelijke voorschriften. Soerdjan had vorige week aangegeven in De Nationale Assemblee, dat hij na de inspectie de Raad van Ministers zou raadplegen over welke verdere stappen er ondernomen moeten worden.

De boten moeten de Surinaamse wateren verlaten, aangezien zij geen vergunning zullen krijgen. Dit betekent dat de trawlers niet naar de Maritieme Autoriteit Suriname zullen worden gedirigeerd voor registratie en certificering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten