vrijdag 6 april 2018

Romano Meriba, pleegzoon van president Desi Bouterse, op vrije voeten

Meriba heeft twee derde van 3.5 jaar straf voor betrokkenheid beroving ondernemer uitgezeten


Romano Meriba, pleegzoon van president Desi Bouterse - die twee derde van zijn straf van 3.5 jaar heeft uitgezeten - is op vrije voeten gesteld. Zijn advocaten hebben met succes opheffing gevraagd van de hechtenis, zo meldt Starnieuws vandaag, vrijdag 6 april 2018.

Gedetineerden die 2/3 van hun straf hebben uitgezeten, kunnen de gevangenis verlaten als er geen zicht is op behandeling van de zaak in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar geëist tegen Meriba, omdat volgens het OM Meriba het plan had beraamd  om een ondernemer op 9 november 2015 te beroven.

Meriba heeft steeds ontkend dat hij het plan had beraamd.

De advocaten Benito Pick en Raoul Lobo vonden dat de zaak zwaar was opgeblazen. Tijdens de beroving is niets gebeurd met de ondernemer. Hij heeft zijn geld teruggekregen.

In deze zaak zijn Melvin Tob en Sigmund Struiken, die ook betrokken waren, werden gedood tijdens een schotenwisseling met de politie, na de beroving.

Het is niet duidelijk waarom er geen zicht was op een behandeling in hoger beroep. Het is vaste jurisprudentie dat nadat gedetineerden 2/3 van hun straf hebben uitgezeten en er nog geen zicht is op behandeling in hoger beroep, er middels artikel 61 opheffing kan worden gevraagd van de voorlopige hechtenis. In het geval van Meriba is de ontheffing dus gevraagd en verkregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten