vrijdag 6 april 2018

'Luchthaven Beheer werkt stapvoets toe naar de luchtvaarthub van de regio'

'J.A. Pengelluchthaven heeft veel mogelijkheden om uit te groeien tot belangrijke factor in regio'

'We hebben geen kansen gemist'


'Ik denk niet dat we kansen hebben gemist. Het is hoe je ernaar kijkt. Wij tonen met de investeringen die we nu plegen, dat wij meer dan ready zijn om als luchthaven een belangrijke rol te spelen in de luchtvaartsector van de regio', zegt Vijay Chotkan, directeur van de NV Luchthaven Beheer, vrijdag 6 april 2018, in de Ware Tijd. 

Hij beseft dat overige landen ook niet stil zitten, maar is ervan overtuigd dat Suriname op het juiste spoor zit.

Chotkan reageert hiermee op een bericht in de Ware Tijd van 1 april (zie hierna), dat de regering en de top van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij kansen verspelen om de belangrijkste luchtvaarthub te worden in de regio. Onder meer de ver gevorderde onderhandelingen tussen Guyana en American Airlines werden door de Ware Tijd aangehaald.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2018/04/01/slm-verspeelt-kansen-zanderij-als-luchtvaarthub/

De directeur meent echter, dat in tegenstelling tot wat is bericht, er juist veel mogelijkheden zijn voor de Johan Adolf Pengelluchthaven (JAP). Hij stelt dat de Luchthaven Beheer stapvoets werkt naar de luchtvaarhub van de regio. Het eerste doel nu, is om een 'connecting of verbindingsluchthaven' te worden. Dit betekent, dat de JAP veel meer bedrijvigheid wil hebben en veel meer vluchten wil afhandelen. Dit doel moet binnen niet al te lange tijd gerealiseerd worden.

Los van de aanschaf van nieuwe en moderne brandweervoertuigen, die het veiligheidsniveau van de luchthaven heeft verhoogd naar 9+, wordt ook de aankomsthal gerenoveerd. Een deel daarvan is dinsdag opgeleverd en in gebruik genomen. De renovatie is verdeeld in zeven fases. Intussen zijn twee van deze al opgeleverd. Eerder, was de luifel al in gebruik genomen.


De Sabaku Lounge, die als vip ruimte wordt gebruikt, gaat nu naar boven verplaatst worden. Daarnaast komt er ook een speciale 'presidential lounge', waar regeringshoofden en vertegenwoordigers speciaal opgevangen gaan worden. Chotkan is ervan overtuigd dat deze investeringen meer passagiers naar de luchthaven zal trekken. Hij blijft erbij, dat de JAP nog veel mogelijkheden heeft om uit te groeien tot een belangrijke factor in de regio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten